M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 2 Haz 2023 #1 Hatay (Antakya) Yolu Kısır Tanımı İçin Materyaller 200 ml su bardağı kullandım 2 su bardağı ince bulgur 1 dolu çorba kaşığı biber salçası (domates, biber karışık kullandım) 1 dolu çay kaşığı kimyon Tuz Yarım çay bardağı kadar zeytinyağ 2 çorba kaşığı kadar nar ekşisi 1 çay kaşığı isot 2-3 yaprak marul Çeyrek demet maydanoz 2-3 adet yeşil soğan 1 avuç kadar nane 1 adet salatalık Hatay (Antakya) Yordamı Kısır Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle yeşillikleri doğrayıp bir kenara alalım. Daha sonra bulgur, salça, kimyon ve tuzu tırtıklı bir tepsiye alalım. Elimizi ıslatarak yoğuracağımız için geniş bir kaba su koyup elimizin altına koyalım. Tepsiye aldığımız gereçleri elimizle güzelce karıştıralım. Daha sonra elimizi ıslatarak çiğ köfte yapar üzere yumuşayana kadar yoğuralım. Yumuşayan bulgurun tuzunu denetim edip, eksikse ekleyelim. Zeytinyağ ve nar ekşisini de ekleyip karıştıralım. Yeşillikleri ve isotunu da ekleyip güzelce karıştıralım. Marullarla servis edip, nar ekşisi ile tüketebilirsiniz. Sahiden olağanüstü oluyor. Afiyet olsun.
Hatay (Antakya) Yolu Kısır Tanımı İçin Materyaller 200 ml su bardağı kullandım 2 su bardağı ince bulgur 1 dolu çorba kaşığı biber salçası (domates, biber karışık kullandım) 1 dolu çay kaşığı kimyon Tuz Yarım çay bardağı kadar zeytinyağ 2 çorba kaşığı kadar nar ekşisi 1 çay kaşığı isot 2-3 yaprak marul Çeyrek demet maydanoz 2-3 adet yeşil soğan 1 avuç kadar nane 1 adet salatalık Hatay (Antakya) Yordamı Kısır Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle yeşillikleri doğrayıp bir kenara alalım. Daha sonra bulgur, salça, kimyon ve tuzu tırtıklı bir tepsiye alalım. Elimizi ıslatarak yoğuracağımız için geniş bir kaba su koyup elimizin altına koyalım. Tepsiye aldığımız gereçleri elimizle güzelce karıştıralım. Daha sonra elimizi ıslatarak çiğ köfte yapar üzere yumuşayana kadar yoğuralım. Yumuşayan bulgurun tuzunu denetim edip, eksikse ekleyelim. Zeytinyağ ve nar ekşisini de ekleyip karıştıralım. Yeşillikleri ve isotunu da ekleyip güzelce karıştıralım. Marullarla servis edip, nar ekşisi ile tüketebilirsiniz. Sahiden olağanüstü oluyor. Afiyet olsun.