Havuçlu Mini Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 buçuk su bardağı un
- 7 tane havuç ( benimkiler küçüktü)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 5 yemek kaşığı şeker
- Pudra şekeri
Havuçlu Mini Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mini şekliyle tadıyla efsane bir havuçlu rulo kek oldu. Tadına bayılacaksınız deneyin ve görün derim
- Öncelikle havuç harcını hazırlayalım. Benim havuçlarım küçük olduğu için 7 tane yaptım sizin büyük de 6 yada 5 tane de kullanabilirsiniz.
- Havuçları rendeleyelim ve tavaya alalım içine şekeri de ekleyin suyu çekene kadar karıştıra karıştıra pişirin suyu çeken havuçlara tarçını ekleyin. Ben 1 yemek kaşığı hindistan cevizi de ekledim tadı çok güzel oldu.
- İyice karıştırıp sıcaklığı çıkmadan geniş bir kabın içine dökün ve mikserin parçalayıcı yeri ile içinde çok da diri parçalar kalmayacak şekilde parçalayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine iyice eşit bir şekilde yayın.
- Orda soğumaya da bırakmıyoruz. Bizde o arada kekin harcını hazırlayalım.
- Oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz. İyice çırpılan harcın içine sütü ve ılık suyu ekleyip mikseri bırakıyoruz.
- Spatula ile yavaş yavaş unu ekleyin şekerli vanilya ve en son kabartma tozunu ekleyin.
- İçindeki köpükleri göndermeden yavaş yavaş unu yedirin.
- En son havuç harcını döktüğümüz fırın tepsisine kek harcını da dökün.
- Önceden ısıtılmış fansız fırında 200 derecelik fırında kekin üstü kızarana kadar pişirin.
- Kürdan testi temiz çıkınca fırından alın ve temiz bir bez serin üstüne temiz bir yağlı kağıt.
- Tepsideki keki ters çevirin ve hemen rulo yapın.
- Soğuyan havuçlu keki eninden ikiye bölün ve o ikiye böldüğümüz kekleri de mini mini rulocuklar yapın.
- Tamamen soğuyan kekimize pudra şekeri serpin. Afiyet olsun