Profösör
(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
- Tepkime
- 14
- Web
- bilgilihocam.com
- Credits
- 0
İçindekiler Hide
Her işte bir hayır vardır sözünü açıklar mısınız? ben bir sınavı kazandım ve eğitime gittim ama annem o mesleği yapmamı hiç istemedi ve ben de gidince anladım mesleği yapamayacağımı ve istifa mı verdim. Ayrıca değerini anladığım bir diğer konuda anne baba ve akrabaya yardım etmek 4 yıldır namaz kılıyorum ama bazı şeylerin değerini orada anladım ve ben de geri döndüm yani annemin dediği oldu. Bu istifadan sonra her işte hayır vardır sözü kafama takıldı sizce de bu işte bir hayır var mıdır. Yoksa ben elime geçen fırsatı gerimi çevirdim.Ve tekrar yazıyorum annemin hiç niyeti yoktu. Bundan sonraki hayatımda bir daha annemin sözünden çıkmak yok dersini çıkardım. Sizce de yapılacak her işte annenin niyetini sormak lazım mı İslam bu konuda ne diyor. Lütfen cevap verin?
Cevapeğerli ziyaretçimiz, baba ve annenin sözünü dinlemek tabi ki çok önemlidir. Zira onlar bizlerin iyiliğini istemektedirler. Onların rızasının ve duasının olduğu bir işin içinde olmak kişiye çok büyük hayırlar sağlamaktadır. Zira onların duası olduğu taktirde bir çok zorluğu daha rahat aşabiliriz.
Bu söz daha çok elimizde olmayan durumlarla alakalı olarak söylenmektedir. Örneğin bir ev almayı düşünüyorsunuz ve elinizden geleni yapıyorsunuz ama nasip olmuyor. Bu durumda herşeyde bir hayır vardır sözü doğrudur. Örneğin sabah uyandınız musluğun bozulduğunu ve evi su bastığını gördünüz. Bu durumdada her şerde bir hayır vardır sözü yerinde olacaktır.Örneğin siz o işte çalışırken annem bu işe razı değil belki bunda da bir hayır vardır diyerek işi bıraktığınızda bu sözü söylemek yerinde olacaktır. Asıl önemli olan bu vesile ile anne ve babanın, akrabanın ve ibadet gibi pek çok konunun farkına varmanızdır.
Cevapeğerli ziyaretçimiz, baba ve annenin sözünü dinlemek tabi ki çok önemlidir. Zira onlar bizlerin iyiliğini istemektedirler. Onların rızasının ve duasının olduğu bir işin içinde olmak kişiye çok büyük hayırlar sağlamaktadır. Zira onların duası olduğu taktirde bir çok zorluğu daha rahat aşabiliriz.
Her İşte Bir Hayır Vardır Ne Demektir?
Özetle, başımıza her gelen şey Yüce Mevla’mızın izni ile vuku bulmaktadır. Bu imtihan dünyasında Yüce Mevla’mız biz kullarını imtihan ediyor. Ancak bu öyle bir imtihan ki bir yandanda biz kullarının kazanması için zaman zaman onların ihtiyacı olan zorluklar veriyor. İşte bu nedenle her işte bir hayır vardır veya her şerde bir hayır vardır sözü söylenmektedir. Aslında kul bu sözü söyleyerek Ya Rabbi sen benim kötülüğümü istemezsin sen bana bunu nasip ettiğine göre bu işte mutlaka benim için hayırlar vardır. Sen bana görebilmeyi nasip eyle demektedir.Bu söz daha çok elimizde olmayan durumlarla alakalı olarak söylenmektedir. Örneğin bir ev almayı düşünüyorsunuz ve elinizden geleni yapıyorsunuz ama nasip olmuyor. Bu durumda herşeyde bir hayır vardır sözü doğrudur. Örneğin sabah uyandınız musluğun bozulduğunu ve evi su bastığını gördünüz. Bu durumdada her şerde bir hayır vardır sözü yerinde olacaktır.Örneğin siz o işte çalışırken annem bu işe razı değil belki bunda da bir hayır vardır diyerek işi bıraktığınızda bu sözü söylemek yerinde olacaktır. Asıl önemli olan bu vesile ile anne ve babanın, akrabanın ve ibadet gibi pek çok konunun farkına varmanızdır.