HTML’de sayfalar arasında bağlantı kurmak çok önemlidir. Çünkü yeni nesil web siteleinin büyük çoğunluğu birden fazla sayfadan oluşmaktadır. Ayrıca web sitelerine dış link dediğimiz farklı web sayfalarına yönlendirmeler de yapmaları gerekmektedir. Bunlar için köprü yapıları oluşturan
HTML Link Ekleme
Kod:
< a href = ” Web Sitesi adresi “ > Bağlantı Metni < / a >
yapılarını kullanıyoruz.
Örnek:
Kod:
<a href="https://www.bilgilihocam.com"> Çağrı Güngör'ün Web Sitesi</a>
Yukarıdaki örnekte de gördüğünüz gibi web < a > yapısını kullanırken attribute yani ek özellikler kullandık bu ek özellik href =” ” özelliğiydi bu yapı yönlendirilecek bağlantıyı göstermektedir.
Nofollow ve Dofollow Link Yapımı
HTML’de kullandığımız bağlantılarda linklerimize referans olup olmadığımızı söyleyebiliriz. Bunun anlamını ve kullanışını açmak gerekirse. Sayfamızda verdiğimiz backlinkler
açısından link verdiğimiz sayfalara pozitif etki yaratmaktadır. Ancak içerikleri sadece bizim oluşturmadığımız sosyal medya tarzı web sayfalarına sahipsen iznimiz dışında çok fazla link çıkışı olabilir bu linklere web sayfasının referans olmadığını göstermemiz gerekir.
dofollow: Referans oluyorum.
nofollow: Referans olmuyorum.
yukarıdaki iki özelliği rel ek niteliği ile kullanabiliriz.
Örnek:
Kod:
<a href="https://www.bilgilihocam.com" rel="dofollow"> Çağrı Güngör'ün Web Sitesi</a>
<br>
Kod:
<a href="https://www.bilgilihocam.com" rel="nofollow"> Çağrı Güngör'ün Web Sitesi</a>
Gördüğümüz gibi linklerin görünüşünde hiç bir farklılık yok ancak arama motorlarının bu linklere farklı gözle baktığını unutmamız gerekiyor.
Aynı Sayfa İçerisinde Yönlendirme Yapan Linkler (Onepage Site)
Yeni nesil bazı web siteleri tek sayfa içerisinde bir çok sayfa bölümüne yönlendirme yapmaktadır. Bu tarz yapılar # işareti ile başlayan id lere yapılmaktadır.