Son Konu

Huawei Watch GT

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
105589_640.jpg

Akıllı saatler son periyotta en değerli aksesuarlarımızdan biri haline gelmeyi başarmış durumda. Ama günlük hayatımızda çok sık kullandığımız bu saatlerin en büyük meselesi şarj derdi. Hali hazırda piyasada olan akıllı saatleri günübirlik ya da 2-3 günde bir şarj etmemiz gerekiyor. Huawei'nin yeni modeli Watch GT
ise bu sorunu ortadan kaldırmaya niyetli..

Huawei Watch GT İnceleme

Saatin umumî özelliklerine geçmeden evvel dilerseniz kutu içeriğine bir göz atalım. Biraz güçlükle açılan kutu içeriğine baktığımızda önümüze tabi ki birinci olarak akıllı saatimiz çıkıyor. Saati bir kenara koyduğumuzda ise daha sonra mecbur olmadıkça okumadığımız tasarruf klavuzunu ve garanti evrakını görüyoruz. Onun çabucak yan tarafında ise şarj kablosu ve standı bulunmakta. Tip C girişine sahip olan şarj standı, mıknatıslı yapısı sayesinde saatinize adeta şak diye oturuyor ve onu şarj etmeye başlıyor. Kablo olarak tip c kullandığı için bu modeldeki telefonlar ile birebir kabloyu kullanmak, kablo kalabalığını da doğal olarak engellemiş.

Huawei Watch GT
'nin piyasada 2 farklı modeli bulunmakta. bunlardan bir tanesi klasik, başkası ise bizim de elimizde olan spor modeli. Bu biçimde ikiye ayrılmış olsalar da her iki modelin de hem spor hem de klasik giyside kullanılabileceğini düşünüyorum. Kayış ve metalik rengi farklı olan bu modellerden klasik olanı 1.449 TL, spor modeli ise 1.249 TL fiyatı ile satılıyor.

Öncelikle Huawei Watch GT
'nin hayli şık bir saat olduğunu söylemeliyim. Velev kullandığım akıllı saatler arasında tasarım ve ergonomi olarak üst sıralarda olduğunu da belirtmem gerekiyor. Rahat tasarruf ve kayışların terletmiyor olması, saati gece tasarrufunda da öne çıkarmış. Tabi ki gece kullanmamızın farklı nedenleri var, bu nedenlere birazdan değineceğim.

Huawei_1.jpg

Kadran kısmına baktığımızda iki adet fizikî tuş görüyoruz. Bu tuşlardan bir tanesi saatin ana menüsüne ulaşmanızı sağlıyor. Buradan egzersiz ve aktivite kayıtları dışında uyku, kalp ritmi, pusula, hava durumu ya da alarm üzere özelliklere ulaşabiliyorsunuz. Saat üzerinde mahal alan 2.fiziksel tuş ise antrenman modlarını açıyor. Zati Watch GT'nin en tartı verdiği tatbikler antrenman kısmında önümüze çıkıyor. Burada koşu çeşitlerinden tırmanma, parkur, bisiklet ve yüzme üzere antrenman modlarına ulaşıyorsunuz. Evet hem gizli hem de açık denizde yüzme modu bulunuyor. Saatimiz 5 atm kıymetinde, yani su geçirmezlik özelliğine de sahip. 

Saatin arayüzünü başkaca dokunmatik olarak da kullanabliyorsunuz. Light OS isimli bir arayüze sahip olan saat ekranını sağa ya da sola sahih kaydırdığınızda aktivite kayıtlarına, kalp ritmine ve hava durumuna ulaşıyorsunuz. Aşağı yanlışsız kaydırdığınızda ilişki durumu, şarj yüzdesi ve birtakım kısayollar açılıyor. Burada telefonumu bul, ayarlar ya da ekran açık üzere özelliklere taraf verilmiş. Ekran açık kalma özelliği ise yalnızca 5 dakika ile sonlandırılmış durumda. Yani mütemadi açık tutma üzere bir talihiniz yok. Saati yukarı akıllıca kaydırdığınızda ise bildirim ekranı önünüze çıkıyor. Bu bildirim ekranı çok işlevsel değil ve tüm bildirilere dilediğiniz halde ulaşamıyorsunuz.

Watch GT'nin en argümanlı olduğu noktalardan birisi de ekran özellikleri. 1.39 inçlik bir amoled ekran kullanan Watch GT, bu mevzuda epey tezli duruyor. 454'e 454 çözünürlüğü ve parlaklığı ile birlikte saat ekranının çok şık gözüktüğünü söylemem gerekiyor. Arayüz konusunda ise Huawei biraz cimri davranmış. Birkaç gün evvel aldığı güncelleme ile birlikte, saatimizde yekunda 13 farklı arayüz bulunmakta.

Huawei_2.jpg

işte bu noktada saatin en büyük handikabı da kendisini gösteriyor. Zira Huawei Watch GT'de malesef 3.parti desteğine bu aşamada müsaade verilmemiş
. Yani başta çevre medya pratikleri olmak üzere Huawei'nin müsaade vermediği hiçbir uygulamayı kullanamıyorsunuz. Umarım en kısa müddette güncelleme ile bu sorunu çözme bahtına sahip olurlar.

Üzerinde bir GPS alıcısı da bulunan Huawei Watch GT
'de telefonla görüşme üzere bir talihimiz da bulunmuyor. Saat üzerinde mikrofon ve hoparlör özelliklerine bölge verilmemiş. Gelen davetlerde doğal olarak yalnızca reddetme seçeneği ile karşılaşıyorsunuz. yani meskende telefonunuzu bir kenara bırakıyor ve davet, ileti ya da bildirim özelliklerini saat üzerinden yapmak istiyorsanız, Huawei Watch GT sizi biraz hayal kırıklığına uğratabilir.

Saatin bir öteki argümanlı olduğu istikameti de üzerinde bulunan ve daima çalışan sensörleri. Bu sayede spor aktiviteleri ile birlikte nabzınızı mütemadi ölçüyor ya da gece uyuduğunuzda detaylı bir uyku takibi yapabiliyor. Saatin ergonomik olarak rahat olması, gece uyurken de takmanıza imkan sağlamış. Tüm bu istatistiklere saat üzerinden ulaşabildiğiniz üzere Sıhhat pratiği sayesinde çok daha detaylı bakabiliyorsunuz. Velev uyku takibinde ne kadar uyuduğunuz dışında hafif, derin uyku ya da rem uykusu üzere bedelleri de takip etmenize imkan verilmiş.

Huawei_3.jpg

Başta da söylediğim üzere saatin en tezli olduğu kısım muhakkak pil ömrü. Tüm özellikler açık ve mütemadi telefona bağlıyken kullanmama karşın 9 günün ahir %40 orantısında şarjım kaldığını gördüm. yani tam tasarrufta 15 günü rahatlıkla çıkaran saatimiz muayyen başlı özellikleri kıstığınızda ise 1 aylık bir müddet boyunca şarj sorunu yaratmayacaktır.

Sonuç olarak Huawei Wacth GT
kıymetli eksikliklere sahip olan bir saat. Mahsusen bildirim ve 3.parti desteğini olmayışı saati yarışa 1-0 geçmişte başlatıyor. Buna karşın tasarım, ergonomi, sensör ve pil mühleti ile ziyadesiyle ön plana çıktığını söyleyebilirim. Hülasa akıllı saatinizde antrenman, sıhhat tatbikleri ve pil mühleti üzere detaylara değer veriyorsanız Huawei Watch GT sizi ziyadesiyle mutlu edebilir.

Artıları;

+ Amoled ekran ve şık tasarım
+ Ergonomik yapısı
+ Antrenman modları
+ Uyku ve nabız takibi

Eksileri;

- 3.parti yazılımı yok
- Hoparlör ve mikrofon desteği yok
- Bildirim ekranı sorunlu

 
Üst Alt