Son Konu

Ihlamurun Faydaları Nelerdir?

Stillwater

Yeni Üye
Katılım
30 Mar 2022
Mesajlar
9,225
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Ihlamur, ortalama 25-50 metre uzunluğa ulaşabilen ağaçlarda yetişir.
Zengin bir kalsiyum kaynağıdır. Aynı zamanda önemli bir A vitamini deposudur. Bazı hastalıkların yararları vardır. Bal ve limonla karıştırılmış ıhlamur çayın sağlık için çok faydalı olduğuna inanılıyor.

Ihlamur çayı ve faydaları​

Köylerde ve kırsal alanlarda doğal soğuk algınlığı ilacı, tüm mevsimsel sorunların çözümü, havayollarının bir numaralı arkadaşı kesinlikle ıhlamur çayıdır. Ihlamur çiçekleri gibi akasma ıhlamur yaprakları da tam anlamıyla doğal bir çözümdür. Soğuk algınlığı, öksürük ve grip gibi hastalıkların tedavisinde, özellikle kışın kullanılan Linden, her eve ihtiyaç duyuyor. Ihlamurun yararlarını öğrendikten sonra, herkes birkaç ıhlamur evinden birkaç tutam alacaktır. Bununla birlikte, ıhlamurun tamamen faydalı olması için, diğer tüm bitkisel şifa kaynakları için olduğu gibi, ıhlamurun nasıl demlenmesi gerektiğini, nasıl tüketilmesi gerektiğini ve ne kadar sıklıkla doğru şekilde tüketilmesi gerektiğini bilmek gerekir. Çünkü yanlış demlendiğinde, aşırı tüketilirse, fayda yerine zarar verebilir. Öyleyse ıhlamurun yararlarını, hangi hastalıklara iyi geldiğini ve nasıl demlenmesi gerektiğini detaylı olarak inceleyelim.
Ihlamur
Ihlamur özellikle soğuk havalarda başlayıp mevsimsel salgınların meydana geldiği sonbahar ve kış aylarında tüketilir. Herkes, özellikle kışın akşamları bir bardak ıhlamur çayı içmek ister. Birçok şifalı bitki çayı gibi, ıhlamur kokusu ve aroması ile çok popülerdir. Ihlamur bitkisi, birçok faydalı maddesi sayesinde birçok hastalığa iyi gelir. Ihlamurun en iyi bilinen faydaları öksürük önleyiciler, kesiciler, diüretikler ve solunum yolu hastalıklarıdır. Bununla birlikte, ıhlamurun birçok faydası vardır.
Mucizevi Ihlamur Ağacı
Ihlamur ağacı, yüzyıllarca tüketimine dayanıyor; Hibiscus ailesinden Tilia cinsinin ılıman ve yarı tropik bölgelerde yetişen bir ağaç türüdür. Ihlamur genellikle ağaç şeklindedir, ancak bazı bölgelerde çalı olarak bulunabilir. Ihlamur, kokulu çiçeklerini haziran - ağustos aylarında açar ve çevreyi koklar. Bu bakımdan ıhlamur hem şifalı hem de kokulu çiçeklerinden dolayı gölge bir ağaç olarak yetiştirilir. Çiçekler sadece ıhlamur çayı yaparken kullanılırken, bu çiçekler tıp alanında da kullanılır. Ihlamur en çok ülkemizde Doğu Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde yetişmektedir.
Ihamur neden faydalıdır?
Çay yapımında kullanılan ıhlamur çiçekleri aktif olarak fitokimyasallar içerir. Bu fitokimyasallar, bitkilerde doğal bir savunma sistemi görevi gören ve renk, aroma ve tat veren maddelerdir. Kireç esansiyel yağlar, tanenler, şeker, C ve P vitaminleri, manganez, ossidaz, saponin, glusid, strol, reçine, enzimler, flavon, müsilaj, farnesol ve organik asitler içerir. Tüm bu maddeler, ıhlamurun vücudun birçok bölgesine, özellikle de soğuk algınlığı için doğal bir ilaç olarak faydalı olmasını sağlar.

Ihlamurun öne çıkan özellikleri nelerdir?

  • Antispazmodik, antispazmodik özellikler.
  • Sindirim, sindirimi kolaylaştırır.
  • Balgam söktürücü, balgam söktürücü.
  • Sakinleştirici, rahatlatıcı.
  • Hafif bir ilaç.
  • Bu sudophyric, terleme.
  • Diüretik, diüretik.
  • Kanın hiper pıhtılaşmasını ve hiperviskozitesini arttırır.
Ihlamurun sağlığa faydaları nelerdir?
Her evde gerekli olan ıhlamur; Özellikle içindeki antioksidanlar nedeniyle birçok hastalık için iyidir. Kişinin solunum bozuklukları ve antioksidan Quercetin sayesinde vücudun kanser hücrelerine karşı direncini arttırır. Ihlamur tam bir sağlık deposudur.
Ihlamur ruhsal huzur sağlar!
Kireç ruhu ve vücut rahatlatıcı özelliklerdir. Sakinleştirici, yatıştırıcı özelliği ile kaygı gibi sorunlarla mücadele etmeye yardımcı olur. Ihlamur ile ilgili bilimsel araştırmalar; Stres, anksiyete, gece uykusu ve daha rahat bir huzur sağlar. Özellikle akşamları bir bardak ılık ıhlamur çayı rahatlatıcı etkisi, zamanımızın en büyük sorunlarından biri olan endişe ve stres için iyidir. Ihlamurla rahatlamak için özellikle stresli günlerin akşamları bir şeyler içilmesi önerilir.
Soğuk havalardan kaynaklanan soğuk algınlığı ve grip için özellikle iyidir ve öksürük gidericidir.
Ihlamur, soğuk algınlığı ve etkilerini önlemek için çoğunlukla tüketilir. Şifa kaynağı Ihlamurun yararlarından en iyi bilinen soğuk algınlığı, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara iyi gelir. Bilimsel çalışmalar ıhlamurun soğuk algınlığı ve öksürük için iyi olduğunu göstermektedir. Ihlamurun faydalı elementleri birçok solunum yolu hastalığının antipiretik ve terletici özellikleri ile iyileşmesine yardımcı olur. Ek olarak, ıhlamur solunum yollarının yumuşatıcı ve yatıştırıcı özelliklerine sahiptir, böylece ıhlamur öksürüğü, boğaz ağrısını hafifletir ve solunum tahrişini iyileştirir.
İltihabı giderir!
Ihlamur antienflamatuar özelliklere sahiptir. Bu özellik ayrıca solunum yollarında iltihabı azaltır. Vücuttaki yüksek tansiyonu düşüren ıhlamur, damarlardaki iltihaplanmayı önler. Bu şekilde ıhlamur, kılcal damarlardaki tıkanıklığı gidererek ve bunun neden olduğu baş ağrısını önler. Ayrıca artrit denilen kemik iltihabı probleminden dolayı eklem problemlerinde iltihabı kurutmaktan da iyileştirici bir rol oynar.
Sindirim sistemini rahatlatır!
Ihlamurun zengin içeriği onu sindirim sisteminin dostça bir bitkisi yapar. Ihlamur çayı mide ve bağırsak hastalıklarını önlemeye ve mevcut hastalıkları gidermeye yardımcı olur. Kireç çayı günde bir bardak tüketir, özellikle sonbahar ve kış aylarında, kabızlık, hazımsızlık, şişkinlik ve mide krampları gibi önlenebilir. Uzmanlara göre, ıhlamur, sindirim ve besinlerin deşarjının düzgün çalışması için uyarıcı ve canlandırıcı bir etkiye sahiptir.
Yaşlanma karşıtı etki gösterir!
Cildin yaşlanmasını önlemek için antioksidan bakımından zengin yiyeceklerin tüketilmesi önerilir. Ihlamur, antioksidan içeriği yüksek bitkilerden biri olduğundan, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre yenilenmesini hızlandırır. Bu bakımdan ıhlamur cildin yaşlanmasını önler ve yaşlanma sürecini yavaşlatır. Cilt sayesinde düzenli olarak ıhlamur çayı tüketimi; Bazı küçük cilt kusurları onarılırken daha genç, daha sağlıklı ve daha güzel görünüyor. Ihlamur çayının ayrıca cilt lekelerinin giderilmesinde etkili olduğu bilinmektedir. Bunun için haşlanmış ıhlamur yapraklarının lekeli bölgelere uygulanması tavsiye edilir. Yani; 2 - 3 çay kaşığı ıhlamur, bir bardak sıcak suya dökülür. Sobada bir süre kaynatın. Kapalı ağızla soğumaya bırakın. Soğuduğunda ıhlamur çayı süzün ve cilde uygulayın. Ihlamur çayın sadece lekeli bölgelere değil aynı zamanda tüm cilde tüm gece düzenli olarak uygulanarak, kırışıklık oluşumunu önleyen ve mevcut kırışıklıkları tamir ettiği bilinmektedir.
Göz temizliği ve sağlığı için faydalıdır!
Ihlamurun, tıpkı ruh, beden gibi, cilt üzerinde yatıştırıcı, yatıştırıcı bir etkisi vardır. Bu, gözlerin doğal olarak gevşemelerine yardımcı olur. Ihlamur yapraklarının kaynaması ve göz sağlığı ve gözlerin geri kalanı için ılık olması beklenir. Pamuklu kulakları kapalı göz kapaklarında ılık ıhlamur çayı ile daldırıp bırakıp 10 - 15 dakika beklemeniz önerilir. Bu sayede gözler gevşer, göz kapaklarının altında iyileşir, bakteri kenarlarında ve çapakları giderilir.
Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar!
Linden, sindirim sisteminin fonksiyonlarını düzenleme etkisine sahiptir. Vücutta P-kumarik asit denilen madde terlemeyi sağlar. Bu açıdan, tüm vücuda çok faydalı olan P-kumarik asit, vücutta terleme ve toksinler tarafından atılır ve doğal bir detoks yapılır. Bu şekilde, hem vücut sağlığı korunmakta hem de kilo kaybı oranı artmaktadır.
Saç sağlığınızı korur!
Ihlamur yaprakları ve çiçekleri ile elde edilen çay saç bakımı açısından çok faydalıdır. Saçınızı haftada bir kez ıhlamur çayı ile yıkarsanız, saçlar parlaklaşır ve güçlenir. Ihlamur çayı, hem kafa derisine hem de saça uygulandığında ağız yoluyla tüketilir, kafa derisinin kaşınması ve kuruması rahatlatır, cildi iyileştirir. Ihlamur çayı ile saç güçlendirilir ve varsa saç dökülmesi giderilir.
Kansere karşı!
Ihlamur; flavonoidler, quercetin gibi antioksidanlar bakımından zengindir. Bu şekilde, ıhlamur vücutta oluşur ve serbest radikallerle savaşan tüm hücrelere zarar verir. Linden, hücre yapısında serbest radikallerin oluşumunu ve böylece kanser hücrelerinin oluşumunu önler. Düzenli olarak tüketilen kireç çayı, hücrelerde kanser oluşumunu, mevcut kanser hücrelerinin büyümesini önler.
Enerji veriyor!
Ihlamurda bulunan faydalı besin maddeleri vücuda enerji verir. Özellikle soğuk havalarda vücudun ihtiyaç duyduğu enerji için günde bir bardak ıhlamur çayı alınabilir. Vücudun ihtiyaç duyduğu enerji ve vitamin ıhlamur çayıyla alınabilir. Bir çay kaşığı bal ilave edilerek tüketilen limon çayı bu konuda çok daha faydalıdır.
Ihlamur çayı nasıl yapılır?
Sağlıklı bir bitki çayı hazırlamanın en önemli bileşenlerinden biri bitkinin suda kaynatılmamasıdır. Bitkiler kaynatıldığında, faydalı maddelerin, bileşiklerin ve beklenen faydaların çoğunu kaybederler. Bu bağlamda, bitkisel çaylar hazırlanırken ilk önce su kaynatılmalı, su ateşten alınmalı, daha sonra bitki eklenmeli ve ağız kapalıyken 5-10 dakika demlenmeye bırakılmalıdır. Demlenmiş bitkisel çaylar da taze olarak tüketilmelidir.
Bir buçuk bardak ıhlamur çayı, haşlandıktan sonra bir çorba kaşığı ıhlamurun içine eklendikten sonra suda kaynatılır. Çaydanlık kapağı kapatıldıktan sonra 5-10 dakika demlenmeye bırakılır ve sonra ılık hale geldikten sonra içilir. Sağlıklı bir ıhlamur çayı içebilmek için, çay her seferinde taze olarak hazırlanmalıdır. Bu şekilde hazırlanan ıhlamur çayı günde iki bardaktan fazla tüketilmemelidir.
Ihlamur çayı için öksürük tarifi
Suya 2 ayva yaprağı ekleyin ve kaynatın. Yangından çıkarıldıktan sonra 1 çorba kaşığı ıhlamur eklenir ve 5-10 dakika demlenmeye bırakılır. Isındıktan sonra bal ilave edilerek bir çay kaşığı tüketilir.
Soğuk algınlığı tedavisi için ıhlamur çayı tarifi
2 bardak su ve bir parça zencefil bir demlik içine konulur, düşük ateşte kaynatılır ve sonra ateşten alınır. Bir tutam ıhlamur eklenir ve demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra 1 tatlı kaşığı bal ilave edilir ve ılık olarak tüketilir.
Ihlamur çayı tüketecek olanlar için öneriler!
  • Ihlamurun yararları üzerine yapılan bilimsel araştırmalarda, ıhlamurun vücuduna doğrudan bir hasar bulunamamıştır. Ancak, ıhlamurun yanlış kullanılması veya aşırı tüketilmesi durumunda yukarıda belirtildiği gibi bazı yan etkiler ortaya çıkabilir.
  • Günde 1-2 bardak ıhlamur çayı tüketmek uykusuzluğa neden olabilir.
  • Ihlamur çayı çok sıcak içmek yemek borusuna ve ağzına zarar verebilir.
  • Demlendikten sonra ıhlamurun tekrar kaynatılması ham faydalarını kaybeder ve bazı zararlı etkilere neden olabilir.
  • Bazı insanlarda, ıhlamur çayı, hassasiyet nedeniyle alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
  • Bütün bitkilerde olduğu gibi, ıhlamur çayı kullanmadan önce bir doktora danışmanız önerilir.
  • Rahatsızlığı olan ve sürekli ilaç kullanması gereken kişiler doktora danışmadan ıhlamur çayı tüketmemelidir.
  • Günde 2 bardaktan fazla ıhlamur çayı içmeyin.
  • Ihlamurun bazı ilaçlarla etkileşime girme riski vardır. Bu bakımdan özellikle kalp hastalarında ıhlamur tüketimi önerilmemektedir.
Ihlamur veya Tilia cordata, kalp şeklinde yaprakları ve sarı çiçekleri olan bir ağaç türüdür. Ihlamur, eski zamanlardan beri faydalı değerleri nedeniyle kullanılmaktadır.
 
Üst Alt