Profösör
(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
- Tepkime
- 14
- Web
- bilgilihocam.com
- Credits
- 0
İçindekiler Hide
- 1 İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir ?
- 2 ERKEN GEBELİK BELİRTİLERİ
- 3 İLK HAFTA HAMİLELİK BELİRTİLERİ
- 4 İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir ?
- 5 GEBELİK TESTİ SÜRESİNDE NELERE DİKKAT ETMELİYİM ?
- 6 HAMİLELİK TESTİNİ NE ZAMAN YAPAYIM ?
- 7 GEBELİK TESTİNDEKİ SONUÇ HER ZAMAN DOĞRU MU ?
- 8 PEKİ HAMİLELİK TESTİNDE İKİNCİ ÇİZGİ SİLİK BEN KESİN HAMİLE MİYİM ?
İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir ?
Bebek bekleyen hanımlar için son derece açıklayıcı bir makele oluşturuyoruz. Umarım hoşunuza gider. Hamilemiyim diye kendinize sormadan edemiyorsanız bu süreçte sizlere yazacağım bilgiler ışığında gebeliğiniz için test yapıp yapmayacağınıza karar verebilirsiniz. İncelikle test sonuçlarının, kişiden kişiye göre değişiklik göstereceğini, regl gecikmesinin hemen hamileliğin belirtisi olmayacağını anlamanız gerekiyor.
Özellikle kadın psikolojisinde, planlı olarak yürütülen bebek çalışmalarında ister belirti görün ister görmeyin, zaten hamilemiyim sorularını kendi kendinize soracaksınız emin olabilirsiniz. Hamile kalabilmek adına planlı gebelik yapmanızı sizlere tavsiye ediyoruz. Peki ben hangi belirtileri aldığımda erken gebelik belirtisi olarak görmeliyim ve test yaptırmalıyım ?
ERKEN GEBELİK BELİRTİLERİ
İLK HAFTA HAMİLELİK BELİRTİLERİ
1-Birinci Belirti Yorgunluk ve halsizlik hissi duymak
Gebelikte ilk belirtiler; Güzel bir yükünüz var artık, metabolizmanızda olan değişiklikten dolayı bu iş yükü ister istemez sizlerin vücutlarında gereksiz bir yorgunluk yapacağından dolayı ilk belirti için halsizlik ve yorgunluk hissi diyebiliriz. Kandan gebelik için bakılan progestan ( gebeliğin hormonu ) rahatlama etkisi yaparak saten sizlerin rahatlamasına, gevşemesine yol açacaktır. Bi ilk belirti sizde mevcut ise hamile olduğunuz anlamına gelebilir.
İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir ? Yorgunluk hissi hamilelik belirtisi olabilir
2-İkinci Gebelik Belirtisi Göğüslerde Hassasiyet Diken Gibi Batma
Hamileliğinizin anlaşılması adına bu belirtininde son derece önemli olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz. Bebeği olacak kadınlarda yapılan araştırma ile bu süreçte memelerde son derece hassasiyet, büyüme ve diken gibi batma hissi yaşandığı saptandığından, bu durumunda gebeliğinizin başladığına işaret ettiğini düşünebilirsiniz.
3-Böğürme, Mide Bulantısı ve Kusma Durumu da en etkin belirtidir
Normalde sevdiğiniz vaz geçmediğiniz parfüm, yemek kokularına artık çok hassasiyet gösteriyorsunuz. Hamilelikte kusma konusunda sizlere bilgiler sunmuştuk. Bununla birlikte hassasiyet hat safhaya çıkarak istifra etmenize neden oluyor ise bu da güçlü bir hamileliğin belirtisidir diyebiliriz.
İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir ? ilk hafta gebelik belirtilerinde Halsizlik ve ardından gelen koku hassasiyeti ve kusma hamilelik belirtisi olabilir
4-İdrarda artış ve sık tuvalet ihtiyacı hissetmek
Planlı gebeliklerdeki başka bir belirti de tuvalet ihtiyacının artmasıdır. Gebelik sürecine girdiğinizi, sık sık idrara çıkma durumu ile de anlayabilirsiniz. Bu tür bir durumda tabiki sizler hamilelikle ilgili gebelik şüphesi duyabilirsiniz.
5-Başım da dönüyor hamile olabilir miyim ?
Makalenin hemen başında belirtilerin kişiden kişiye farklılık göstereceğini sizlere ifade etmiştik melekler, bu itibarla burada yazılan tüm belirtileri alabileceğiniz gibi bu hem gebeliğin belirtisi, hemde belirtisi olmayabilir yazımızı takip edin lütfen. Evet baş dönmesi de hamileliğinizin belirtilerinin arasında yer alıyor. Bu tür bir durumda da hamile olduğunuzu düşüneceğiniz kuvvetle ihtimal.
6-İştah açılması ve psikolojik durumdaki değişiklikler de hamileliğin belirtisidir.
Belki hamilelikten şüphelenmediniz ama, dikkat ettiniz mi ? iştahınızda ani bir artış oldu mu, ya da çok sevdiğiniz bir yiyeceği yemek istediğinizde vaz geçtiğiniz oldu mu ? Bunlar da hamileliğin belirtileri arasında yer alıyorlar. Haricen, hamilelik sürecine girmiş olan bir anne adayı psikolojik olarak bazı değişiklikler yaşar.
İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir ?
Ani öfkelenmeler, aşırı şekilde duygusallık, olayları biraz daha takıntılı hale getirme... Bunlarda hamileliğin belirtileri arasında yer alan bulgulardır. Artık kendimi tanıyamıyorum, yahu bana ne oldu giib soruları soruyorsanız hamile olabilirsiniz lütfen diğer belirtilerin sizlerde olup olmadığını tespit edin.
İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir ? İlk hafta gebelir belirtileri iştahın açılması
7-Az şekilde kanama Gebelik Belirtileri Arasında Yer Alıyor.
Özellikle halk arasında ve kulaktan duyduğunuz " yerleşme kanaması " hususuna dikkat çekmek istiyoruz, bebeğin ana rahmine yerleşmesinin ardından ( yine kadından kadına değişiklik gösterebilir ) küçük bir kanama geçirebilirsiniz. Korkulacak bir durum yok lütfen panik yapmayın.
Yaşanılan bulgular bunlar olsa da, bu bulguların bir çoğunun " anne olmaya hazırım anne olacağım " düşüncesi ile hareket eden hemen hemen bütün kadınlarda görüldüğü de tespit edilmiştir. Dolayısı ile bu tür şüpheleri duyuyorsanız ve kendinizde hissediyorsanız, yapacağınız en güzel şey gebemiyim diye düşüneceğinize bir test alarak sonuçlara bakmaktır. Unutmadan, yapılan gebelik testlerinden en iyisi hangi markadır diye düşünmeyin. Herhangi birisiyle test yapabilirsiniz. Bu yapacağınız testte dikkat edeceğiniz tek şey, sabah yapmak ve testi, ilk 5 dakika sonucuna göre değerlendirmek. 5 dakikadan sonra beliren ikinci çizgiler pek anlam taşımamaktadır. Ama yinede bende ikinci çizgi silik çıktı diyorsanız hemen beta hcg testi yaptırmalısınız.
Her kadın gibi sizinde hayaliniz gebe kalmak. Belki yeni evlendiniz belkide evleneli bir kaç ay ya da yıl oldu. Bebek beklerken değerli anne adayları bilmeniz gereken bazı şeyler var. Burada yazılanları bildikten sonra artık sizlelrde hamile olup olmayacağınızı anlayacaksınız. Haricen dileyen arkadaşlarımız forum bölümüne kayıt olmadan da sorularını yöneltebilirler. Gebelik ile ilgili her türlü sorularınız için BURAYI TIKLAYIN
Erken hamilelik belirtilerini melekler mekanı olarak sizlere galeri halinde veriyoruz. Öncelikle hamileliği kadın hisseter, aşağı kısımda bir kıpırtı ile başlasa da kişiden kişiye değişiklik gösterir ve tamamen kafa karıştırıcıdır Tam anlamı ile hamile olduğunuzu anlayana kadar acayip bir çaba ve koşuşturma içine girersiniz. Eşinize ve ya çevrenizdekilere haberi vermek için uğraşır durursunuz.
İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir ? Hamilelikte Beliniz Ağrır
Buraya yazdığımız belirtiler kişiden kişiye göre değişir. Kimisinde öncelikle bir ince bel ağrısı ile başlar, bulantı ve kusma ile devam eder. Ama dediğimiz gibi tipik bir erken bulgu diyebileceğimiz şey belin ağrıması diyebiliriz. Karında kıpırtı, adet süresinin geçmesi sizlere belki de hamile olduğunuzu düşündürecektir. Sitemizde İLK HAFTA GEBELİK BELİRTİLERİ konusunda tüm kadınlarımız, kendi başından geçenleri ve sorularını sorarak cevaplarını buluyorlar.
GEBELİK TESTİ SÜRESİNDE NELERE DİKKAT ETMELİYİM ?
Öncelikle her adet döngüsünün geçmesi yani süre olarak sarkması demek hamilelik demek değildir sizlere bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Şu anda mevsim geçişi, havaların ani soğuması ya da sıcaklaşması, ruhsal durumda değişikliğe neden olacak olaylar ve sıkıntılar, mens tarihinizi biraz ileriye atabilir. Ama benim döngüm hep aynıdır diyorsanız ve geçmiş ise üzerinden o zaman testi yaptırmaya başlayabilirsiniz demektir.
İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir ? İlk Hamilelik Testinizi Yaptınız
HAMİLELİK TESTİNİ NE ZAMAN YAPAYIM ?
Eğer adet tarihinizin üzerinden 3 gün geçmiş ise eczaneden alacağınız herhangi bir marka gebelik testi ile sizler hamile kalıp kalmadığınızı öğrenebilirsiniz. Tabiki bununda bir şekli şemali var nasıl yani Şimdi kızlar, sabah idrarınız ile test yapıyorsunuz. İlk 5 dakikadan sonra gördüğünüz çizgilerin ve sonuçların bir anlamı yok ! Bunu lütfen unutmayın. Yani sizler testi yaptıktan yarım saat sonra ikinci çizgiyi silikte olsa görüyorsanız hamile değilsiniz demektir.
Daha ayrıntılı bilgi için HAMİLELİK TESTİNDE İKİNCİ ÇİZGİYİ GÖRENLER başlıklı yazımıza bakarak kullanıcıların değerli yorumları ve bizlerin vediği cevaplara bakarak fikir sahibi olabilirsiniz. Ayrıca GEBELİK TESTİ NASIL YAPILIR konumuza da bakabilirsiniz.
GEBELİK TESTİNDEKİ SONUÇ HER ZAMAN DOĞRU MU ?
Sizlere bir önceki bölümde, gebelik testinin nasıl yapılacağını izah etmiştik. Bakın sitemizde daha önceden BURADAKİ yazıda test yapan kişinin yorumunu aynen atıyoruz.
Öncelikle RABBİM herkese bir melek nasip etsin diye başlamak istiyorum yazıma.O nasıl bir mucizedir ki,insanın aklını başından alır.Ya konumuza gelirsek,adetine 10 gün olup idrar testi yapan arkadaşların testleri silik çıktı mı merak ediyorum.Normalde gebelik testine pek güvenilmez ama ben bugün yaptım 2.çizgi ile negatif çizgi arasında biraz fark vardı ve belirli olmayan çizginin alt tarafı pembemsi,üst tarafı beyaz gibi bi çizgi idi.Yaaaa kociş akşam gelip bakıcak ama ben bütün gebelik isteyenler gibi çatlıyorum.Bi ebe arkadaşıma sordum,idrar da bakmak erken olduğu için o şekilde çıkmş olabilir dedi.Yani umut vermeyim ama sanki var gibi dedi tekrar yapıcam.Offf insan nasıl kasıyor kendini böle durumlarda.Kızlar bu durumu yaşayan varsa nolur yazsın.Şimdiden saolun melişlerimm.Allah en hayırlı zamanda herkese bütün isteyene versinn amiinnnnnn.
İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir ? Yaşasın Artık Hamilesiniz !
Görüldüğü üzere tamamen sıkıntı 5 dakika sonunda alacağınız test sonucu eğer sizler ikinci çizgiyi silikte olsa görmüş iseniz hamilesiniz demektir.
PEKİ HAMİLELİK TESTİNDE İKİNCİ ÇİZGİ SİLİK BEN KESİN HAMİLE MİYİM ?
İkinci çizgiyi silik görenler ve kurallara uyarak yapanlar hamiledir. Sitemiz 2007 yılından beri yayında ve kullanıcılardan gelen yorumlara baktığımızda, bunu gerçekten gönül rahatlığı ile sizlere söyleyebiliyoruz. İyide net yüzde bin nası sonuç alayım diyenler hemen bir hastaneye giderek BETA HCG testi yaptırıyorlar. Bu arada bu testi yaptırıp sonucun da ne olduğunu bilmeniz gerekiyor.
Haa hastane size kesin hamilesiniz dese bile orada yazan rakamların anlamını bilmek, kaç haftalık hamile olduğunuzu öğrenmeniz gerekiyor ki burada da bir konumuz var o devreye gidiyor isteyenler bakabilir.er