İngilizce Oğretmenliği Lisans Programı hakkında geniş kapsamlı bilgi verirmisiniz
Cevap: İngilizce Oğretmenliği Lisans Programı
Anadolu Universitesi Acıkoğretim Fakultesi İngilizce Oğretmenliği Lisans Programı (İOLP), 2000 yılında Anadolu Universitesi Acıkoğretim Fakultesi ile TC Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan İngilizce Oğretmeni Yetiştirme Protokolu ile İngilizce oğretmeni yetiştirmeye başlayan bir yuksekoğretim kurumudur
Eğitimlerinin ilk iki yılını yuzyuze alan İOLP oğrencileri, daha sonraki iki yılı uzaktan oğretim sistemine gore almaktadırlar
Sistemde goze batan en onemli ayrıntılardan bir tanesi butun derslerden 100 uzerinden 70 alma zorunluluğudur Ayrıca 13 24 sistemi uygulandığından birinci sınıftan dersi kalan oğrenciler ucuncu sınıfa, ikinci sınıftan dersi kalan oğrenciler de dorduncu sınıfa gecememektedirler
Genel olarak Kasım ayının ortasında eğitim oğretim yılı başlar ve Haziran ayının ilk haftası yapılan yıl sonu sınavlarıyla calışma takvimi tamamlanır Sınıf gecme sistemi 3 arasınav, 1 yıl sonu sınavı ve gerekli olması durumunda 1 butunleme sınavına girilecek şekilde uygulanmaktadır Butunleme sınavları Eylul ayının ilk hafta sonunda yapılır
İOLP oğrencilerinin genel haberleşme sistemi ise internettir Daha cok oğrencilerin kendi aralarında kurdukları İOLP siteleri oğrenciler arası iletişimi sağlamaktadır
Ayrıca kayıtlı bulunan oğrenciler, ilgili protokol kapsamında Anadolu Universitesi Acıkoğretim Fakultesi İngilizce Oğretmenliği Lisans Programı'nda birinci veya ikinci sınıfın derslerinin tamamında başarılı olduğu takdirde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda ders gorevi verebilmesi icin başarı belgesi almaya hak kazanır