Madde 1 Bu Yonergenin amacı, meslek yuksekokulları ve acık oğretim onlisans programlarından mezun olanlardan, OSYM tarafından yapılan, merkezi dikey geciş sınavı (DGS) sınav sonucuna gore lisans oğrenimine başlama hakkı kazanan oğrencilere uygulanacak intibak programının esaslarını duzenlemektir
Kapsam
Madde 2 Bu Yonerge hukumleri Selcuk Universitesi lisans programlarına dikey geciş yapan oğrencileri kapsar
İntibak Programının Suresi
Madde 3 İntibak programının suresi iki yarıyıldır
İntibak programı suresince oğrenciler Selcuk Universitesi EğitimOğretim ve Sınav Yonetmeliği hukumlerine tabidirler
İntibak Programı Ders Kredisi
Madde 4 İntibak programında oğrenciye birinci ve ikinci sınıftan eksik olduğu alanlarda bolumunun uygun goreceği dersler aldırılır İntibak programında oğrenciye yuklenen ders kredi toplamı, okuduğu programdaki lisans oğrencilerine ucuncu ve dorduncu yarıyıllarda verilen derslerin toplam kredilerinin %20sinden fazla olamaz Ayrıca bu kredilerin toplamı bir yarıyılda 30 krediyi gecemez
İntibak programı oğrencilerine ilk dort yarıyıldaki derslere ait on şartlar uygulanmaz Haftalık ders programında birbiriyle cakışan dersler verilemez İntibak programı suresince oğrenciye, gerekli gorulduğu hallerde, ilgili programda varsa birinci veya ikinci oğretimden ve farklı şubelerden dersler verilebilir
Zorunlu Yabancı Dil Sınıfı Bulunan Lisans Programlarına İntibak
Madde 5 İntibak programı uygulanan bolumde zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı var ise, oğrenciler oncelikle Selcuk Universitesi Yabancı Dil EğitimOğretim ve Sınav Yonetmeliğindeki hukumler doğrultusunda hazırlık sınıfını başarmak zorundadırlar
İntibak eğitimi her eğitimoğretim yılının guz yarıyılında başlar Yabancı dil hazırlık eğitiminin ilk yılında başarısız olan ve ikinci yıl guz yarıyılında destek sınıfına devam ederek başarılı olan oğrenciler intibak programına bir sonraki eğitimoğretim yılının guz doneminde başlarlar Selcuk Universitesi Yabancı Dil EğitimOğretim ve Sınav Yonetmeliğine gore hazırlık sınıfından muafiyet hakkı sağlayan bir belgeye sahip oğrencinin, bu belgeyi en gec guz donemi mazeretli gec kayıt suresinin bitimine kadar Yabancı Diller Yuksekokulu Mudurluğune vermesi gerekir Oğrencinin bu sure gectikten sonra belgeyi vermesi veya edinmesi halinde, oğrenci intibak programına bir sonraki eğitimoğretim yılının guz doneminde başlar
İntibak Programında Başarı
Madde 6 İki yarıyıl sonunda aldığı derslerin tumunu başaran oğrencilerin ucuncu sınıfa kayıtları yapılır İki yarıyıl sonunda başarısız olduğu dersleri bulunan intibak programı oğrencilerine, azami eğitimoğretim suresini dolduran lisans oğrencileri ile birlikte, devam ve uygulama şartlarını yerine getirmiş olmak kaydıyla, başarısız olduğu derslerden biri final diğeri butunleme olmak uzere iki ek sınav hakkı verilir İki yarıyıl sonunda uc veya daha fazla dersten devamsız veya uygulama şartını yerine getirmemiş olan oğrenciler ek sınavlara giremezler
Ek sınavlar sonunda en fazla iki dersten başarısız olan oğrencilerin, başarısız oldukları dersleri alttan almak kaydıyla, guz yarıyılında ucuncu sınıfa kayıtları yapılır
İntibak Programı Oğrencilerinin Universite İle İlişiklerinin Kesilmesi
Madde 7 İki yarıyıl sonunda uc veya daha fazla dersten devamsız veya uygulama şartını yerine getirmemiş ya da ek sınavlar sonucunda başarısız olduğu ders sayısı ikiden cok olan oğrencilerin Universite ile ilişiği kesilir
Yururluk
Madde 8 Bu yonerge Universite Senatosu'nca 15022008 tarih 1 sayılı kararı ile kabul edilmiş ve 20072008 EğitimOğretim yılı Bahar Yarıyılından itibaren uygulanmak uzere yururluğe girmiştir
Yururlukten Kaldırma
Madde 9 Universite Senatosunun 31052005 tarih ve 2005127 sayılı kararı ile kabul edilen Selcuk Universitesi Dikey Geciş İntibak Programı Yonergesi ve 09122005 tarih 2005127 sayılı senato kararı ile yapılan değişikliği yururlukten kaldırılmıştır
Yurutme
Madde 10 Bu yonerge hukumlerini Selcuk Universitesi Rektoru yurutur