Adım 1: Cihazın sağ üst tarafında bulunan güç tuşuna ve sol tarafta bulunan ses kısma tuşuna en az 5 saniye boyunca basılı tutun.
Adım 2: Karşınıza çıkan “Kapat” sürgüsündeki güç ikonunu tutup sağa sürükleyin.
Adım 3: Ardından cihazın kapanmasını bekleyin. Bu sürede telefona müdahale etmeye çalışmayın.
Adım 4: Kapatma işlemini iptal etmek için ekranın alt tarafında, yuvarlak içindeki “Vazgeç” seçeneğine dokunun.
Cihazın kapatma işlemi iptal edildiği vakit, telefon Face ID ile açılmayacaktır. Bunun için şifre yeniden girilmelidir. Kapatma ekranında son güncelleme ile birlikte aynı zamanda “SOS” seçeneği de gözükecektir.
iPhone 11 Yeniden Başlatma Nasıl Yapılır?
iPhone 11 yeniden başlatma işlemi için yapılması gereken adımlar şu şekildedir:
Adım 1: Telefonun sağ üst taraftaki güç tuşu ve sol taraftaki ses kısma tuşlarını en az 5 saniye boyunca basılı tutun.
Adım 2: “Kapat” sürgüsü ile karşılaştığınızda telefonu kapatın ve en az 30 saniye bekleyin.
Adım 3: Ardından güç tuşuna Apple logosunu görene kadar basılı tutun ve cihazın açılmasını bekleyin.
iPhone 11 Dondu Kapanmıyor Çözümü
“iPhone 11 telefonu kapatamıyorum” gibi sorunlarla karşılaşıldığında, kullanıcıların telefonlarını kapatıp yeniden başlatabilmeleri için telefonu yeniden başlatmaya zorlamaları gerekmektedir. Bunun için izlenilmesi gereken adımlar şunlardır:
Adım 1: Cihazın ses açma tuşuna 2 saniye kadar basıp bırakın.
Adım 2: Hemen ardından ses kısma tuşuna 2 saniye kadar basıp bırakın.
Adım 3: Sağ tarafta bulunan güç tuşuna basılı tutun ve bekleyin.
Adım 4: Apple logosu ile karşılaşana kadar güç tuşuna basmaya devam edin. Logoyu gördükten sonra en az 30 saniye bekleyin.
Bu adımlar yalnızca telefon herhangi bir yanıt vermediğinde ve cihaz tamamen donduğunda uygulanmalıdır. Yeniden kapatmaya zorlama işlemi ile birlikte cihazın arka plan işlemleri sıfırlanır ve zararsız bir şekilde telefon yeniden başlatılmaktadır.
iPhone 11 Kapatma Tuşu
iPhone 11 kapatma tuşu aslında yalnızca sağ tarafta bulunan yan tuş ile gerçekleşmemektedir. iPhone 11 cihazlarda kapatma işlemi için sağ taraftaki yan tuş (güç tuşu olarak da adlandırılmaktadır) ve ses kısma tuşları kullanılmalıdır.
iPhone 11 Kapatma Tuşu Nerede?
iPhone 11 telefonlarda kapatma tuşu sağ tarafta bulunan güç tuşu ve sol tarafta bulunan ses kısma tuşlarıdır. iPhone SE II, III ve 8 öncesi telefonlar için güç tuşları aynı zamanda kapatma tuşu olarak da kullanılmaktadır. iPhone 11 cihazlarda ise bununla birlikte ses kısma tuşunun da kullanılması gerekmektedir.