Forumdas
Editor
- Tepkime
- 15,298
- Web
- forumdas.com.tr
- Credits
- -90
İçindekiler Hide
- Adım 1: Telefonun sağ tarafında bulunan güç tuşu ve sol tarafta bulunan ses açma tuşlarına aynı anda basın.
- Adım 2: Sol alt tarafta çıkan ekran fotoğrafına dokunun ve ekran görüntüsü aldığınız fotoğraf üzerinde dilerseniz düzenleme yapın.
- Adım 3: İşleminiz bittikten sonra ekran görüntüsünü kaydetmek istiyorsanız, sol üst tarafta bulunan “Bitti” seçeneğine dokunun ve “Fotoğraflar’a Kaydet” ya da “Dosyalar’a Kaydet” seçeneğinden birisini seçin. Eğer ekran görüntüsünü kaydetmek istemiyorsanız “Ekran Resmini Sil” seçeneğini seçin.
- Adım 1: Telefonunuzun “Ayarlar” uygulamasını açın.
- Adım 2: Ayarlar menüsünden “Erişebilirlik” sekmesini açın.
- Adım 3: Bu sekmeden “Dokunma” sekmesine geçiş yapın.
- Adım 4: Menünün en altında bulunan “Arkaya Dokun” özelliğine girin.
- Adım 5: Dilerseniz “Çift Dokunma”, dilerseniz “Üç Kez Dokunma” seçeneğini aktifleştirin.
- Adım 6: Seçtiğiniz dokunma ayarındaki “Ekran Resmi” seçeneğine dokunun. Böylece arkaya dokunma özelliği aktifleşmiş olur.
- Adım 7: Ekran resmi almak istediğiniz zaman, telefonun arkasındaki Apple logosuna iki kere ya da üç kere dokunarak ekran resmi alın.
iPhone 13 Ekran Videosu Nasıl Alınır?
iPhone 13 telefonlarda ekran videosu almak için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:- Adım 1: Telefonun ekran kilidini açtıktan sonra alt kısımdan parmağınızı sürükleyerek Denetim Merkezini açın.
- Adım 2: Denetim merkezinin genelde en alt kısmında bulunan ve yuvarlak bir ikonla gösterilen “Ekran Kaydı” simgesine dokunun.
- Adım 3: Üç saniyelik geri sayımın ardından ekran kaydını almaya başlayın.
- Adım 4: Kaydı durdurmak için yeniden Denetim Merkezini açın.
- Adım 5: Kırmızı şekilde gözüken ekran kaydı simgesine yeniden dokunarak kaydı durdurun.
- Adım 6: Alınan ekran kaydı Fotoğraflar’a kaydedilmiş olur. Buradan üzerinde dilerseniz kesme ve kırpma işlemleri yapılabilmektedir.
iPhone Ekran Kaydı Nereye Kaydedilir?
iPhone ekran kaydı, telefonun “Fotoğraflar” uygulamasına kaydedilmektedir. iPhone 13, Plus ve Pro Max modellerinin tamamında alınan ekran kayıtları kullanıcının herhangi bir şey yapmasına gerek kalmadan fotoğraflar uygulamasına kaydedilmektedir. Kullanıcı, dilerse ekran kaydını buradan kırpabilir, uzunluğunu kısaltabilir ya da renk ayarlarını değiştirebilmektedir.iPhone 13 Ekran Görüntüleri Nereye Kaydedilir?
iPhone 13 Plus SS alma ve iPhone 13 Pro Max SS alma işleminin ardından, ekran görüntüleri telefonun “Fotoğraflar” uygulamasına kaydedilmektedir. Kullanıcı dilerse, ekran görüntüsünü aldıktan sonra sol alt tarafta çıkan bildirime dokunarak, ekran görüntüsünü “Dosyalar” uygulamasına da kaydedebilmektedir.iPhone 13 Arka Elma Ne İşe Yarar?
iPhone 13 telefonlarda arka kısımda bulunan Apple logosuna çift ya da üç kere dokunarak kullanabileceği özellikler şu şekildedir:- Ana Ekrana geçme
- Bildirim merkezini açma
- Denetim merkezini açma
- Ekran resmi (Screenshot) alma
- Ekran kaydı başlatma
- Ekranı kilitleme
- El fenerini açma
- Kamerayı açma
- Telefonu titretme
- Sesi açma veya kısma
- Sesi tamamen kapatma (mute)
- Siri özelliğini aktifleştirme
- Ulaşılabilirlik menüsünü açma