Adım 2: Ana ekrandan kısmından ‘’Kestirmeler seçeneğine tıklayın..
Adım 3: Kestirmeler alanında ‘’Otomasyon” seçeneğine tıklayın.
Adım 4: Bu kısımdan “NFC” seçeneğini seçin.
Adım 5: Bu aşamadan sonra ise sadece NFC seçeneği açıkken taratmanız yeterli olacaktır.
NFC’nin Çalıştığını Nasıl Anlarız?
iPhone telefonlarda NFC’nin çalışıp çalışmadığını anlamak için yapacağınız NFC işlemi ile test edebilirsiniz. Kestirmeler kısmındaki NFC ekranında tarama işareti çıkıyorsa, NFC özelliğiniz aktiftir. NFC özelliğiniz aynı zamanda satın alma işleminizi yapacağınız sırada onay vermiyorsa iPhone NFC aktif etme işlemini uygulayabilirsiniz.
iPhone NFC Yok Ne Yapabilirim?
iPhone 7 ve üzeri model telefonların hepsinde NFC özelliği bulunmaktadır ve telefonunuzda NFC özelliğiniz çalışmıyorsa telefon modelinizde bu özelliğin çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Telefonunuzda bu özelliğin aktif olup olmadığını denetlemek için NFC ayarınızı “Kestirmeler” kısmından kontrol edebilirsiniz.
iPhone NFC Sensörü Nerede?
iPhone telefonlarda NFC sensörü telefonun sol üst tarafta yer almaktadır. Sol üst köşede yer alan sensör sayesinde kredi kartınız olmadan NFC taratarak alışverişinizi tamamlayabilir ya da taratılarak aktif hale getirilmesi gereken işlemlerinizi yapabilirsiniz.
iPhone NFC Özelliği Hangi Modellerde Var?
iPhone telefonlarda NFC özelliği bulunan modeller şu şekildedir:
iPhone 7 ve Plus
iPhone 8 ve Plus
iPhone SE
iPhone X
iPhone XR
iPhone XS ve max
iPhone 11 ve pro
iPhone 12 ve eşdeğerleri
iPhone 13 ve pro
iPhone 14 ve pro
iPhone NFC Özelliği Var mı?
Evet, iPhone 7 ve üzeri telefon modellerinde NFC özelliği bulunmaktadır. NFC özelliği sayesinden kullanıcılar temassız işlemlerini yürütebilmekte ve ödeme yapabilmek için NFC özelliği kolaylık sağlamaktadır. Bu özellik sayasinde aynı zamanda Apple kullanıcıları iPhone 7 ve üzeri telefonlarında kredi veya banka kartı taşımadan işlem yapabilmektedir.