Son Konu

İsrailli Şirket Telefonların Şifresini Kırabiliyor

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
israilli-sirket-cellebrite-polis-icin-herhangi-bir-telefonun-kilidini-kirabilecegini-iddia-ediyor-1560703543.jpg

Cellebrite’in UFED Premium ismini verdiği bu yazılım, kilitlenmiş iOS ve Android sistemli cihazların içerisinden data alabiliyor ve bunları güvenlik için kolluk kuvvetleriyle paylaşıyor. UFED Premium isimli yazılım, şirket içi bir araç olarak satılacak ve bu da polisin bu yazılımı satın alıp kullanacağı manasına geliyor.

UFED Premium yazılımının web sitesinde Cellebrite, sistemin polisin üçüncü kişinin pratik donelerine, sohbet konuşmalarına, kaydedilen e-postalara ve eklere, silinen içeriğe ve çok daha ziyadesine erişmesine müsaade vereceğini söyledi. Şirket başkaca yazılımın iOS 7 ile iOS 12.3 sürümleri arasında çalışan tüm iPhone ve iPad’lerde, Samsung, Huawei, LG, Motorola ve Xiaomi’ye ilişkin cihazlarda çalışacağını açıkladı.

047a9f332e4708ab588c5b4f8d9954339be8ef5f.jpeg

Farklı hiçbir devlet bu kadar geniş bir yelpazedeki iOS ve Android cihazlarının kilidini açacak güce sahip değil yahut sahip olsa bile bu bilinmiyor. Cellebrite, devlet ile olan bağlarında evvelden daha saklıyken artık UFED Premium yazılımıyla övünmekten çekinmiyor.

Cellebrite’in, FBI’ın Aralık 2015’te işlenen bir cinayetin katillerinden biri olan Syed Rizwan Farook’a ilişkin olan iPhone 5C’nin kilidini açmak için yardım istediği firma olduğuna inanılıyor. Yetkililer o devirde Apple’dan yardım istemiş lakin Apple mobil işletim sisteminin güvenliğini tehlikeye atmamak için bu yardım teklifini reddetmişti. FBI, bunun üzerine Cellebrite’ten yardım istedi.

Apple, şifre kırıcı yazılımlarla önemli bir formda savaşıyor. GrayKey isimli şifre kırıcının çalışmasını iOS 12’de yaptıkları değişikliklerle önlediler. Fakat UFED Premium, iOS 7’den iOS 12.3’e kadar olan tüm sürümlerde çalışabiliyor. Bu cins şifre kırıcı yazılımlardan korunmak için telefonunuzu en son sürümde tutmanız öneriliyor.




 
Üst Alt