K klimaci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 151,968 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 17 May 2024 #1 Kadayıflı Muhallebi Topları Tanımı İçin Malzemeler Muhallebi için; 2,5 su bardağı süt 1 çay bardağı un 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti 100 gram toz hindistan cevizi Üzeri için; Tel kadayıf Krem şanti Nar taneleri Kadayıflı Muhallebi Topları Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencereye alarak karıştıralım. Orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra içerisine krem şantiyi ekleyerek çırpalım. Bu halde 1 gece buzdolabında beklemesi gerekiyor. Daha sonra buzdolabında dinlenen muhallebiye hindistan cevizi de eklenerek karıştırılır. Muhallebiden tatlı kaşığı yardımıyla modüller alarak yuvarlanır. Muhallebi topları tek tek kadayıflara bulanır, servis edilir. Ben kadayıflı topları kremşanti ve nar taneleri ile servis ettim Kadayıflı Muhallebi Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kadayıflı Muhallebi Topları Tanımı İçin Malzemeler Muhallebi için; 2,5 su bardağı süt 1 çay bardağı un 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti 100 gram toz hindistan cevizi Üzeri için; Tel kadayıf Krem şanti Nar taneleri Kadayıflı Muhallebi Topları Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencereye alarak karıştıralım. Orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra içerisine krem şantiyi ekleyerek çırpalım. Bu halde 1 gece buzdolabında beklemesi gerekiyor. Daha sonra buzdolabında dinlenen muhallebiye hindistan cevizi de eklenerek karıştırılır. Muhallebiden tatlı kaşığı yardımıyla modüller alarak yuvarlanır. Muhallebi topları tek tek kadayıflara bulanır, servis edilir. Ben kadayıflı topları kremşanti ve nar taneleri ile servis ettim Kadayıflı Muhallebi Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı