iltasyazilim
Yeni Üye
Cenk, avucunu açmış kendisine dürüst elini uzatan adama ters ters baktı
Elli yaşlarında gösteren adam, görmeye alıştığı hırpani kıyafetli dilencilere benzemiyordu Üzerindeki giysiler eski fakat temizdi Eli yüzü pak ve dinç görünüyordu Sapa sağlam adam gidip çalışacağına dileniyor, şayet benden daha zengindirdiye düşündü Zaten canı fazla sıkkındı, birde sinirlenmişti
Küçümseyen bir ses tonuyla :
Ekmek parası mı istiyorsun ? diye sordu
Hayır çikolata parası lüzumlu!
Cenk'in kızgınlığı şaşkınlığa döndü Espri yeteneği olan
dilencinin hali de başka oluyor diye düşündü
Niye siz ekmek bulamayınca çikolata mı yiyorsunuz?
Hayır Ekmek bulamadığımız günler çoğunlukla bulgur pilavı yeriz,
onu da bulamadıysak aç yatarız
Cenk adamın ciddi mi konuştuğunu yoksa dalga mı geçtiğini anlayamamıştı
Bu gün karnınız doydu üzerine tatlı mı istedi canınız?
Fakirin canı mı olur ki, tatlı istesin beyim
Bu bir kamera şakası mı yahut sen meslek bulamamış stendapçı mısın?
Hiçbiri yok Yalnızca fakirim Bugün karımın doğum günü, ona
çikolata götürmek istiyorum
Doğum gününde yaş pasta alınır bildiğim kadarıyla
O bizim için değil zenginler için Otuz yıllık evliliğimiz boyunca ona bir defa bile yaş pasta alamadım Lakin her doğum gününde mutlaka çikolata götürdüm Çikolatayı çok sever
Adamın söyledikleri Cenk'in dikkatini çekmişti O akşam karısıyla
kavga etmiş, kapıyı çarpıp kendini sokağa atmıştı Arabasına da binmemiş sahile değin yürümüştü Denizi seyretmek de onu rahatlatmamıştı Oysa vaktiyle denizi seyrederken çok rahatlardı Dalgalar sıkıntısını alıp götürürdü
Lakin karısının evde ağlıyor olduğunu bildiği için olsa lüzum,
hiçbir şey onu rahatlatmıyordu
Dilenciyle konuşurken azıcık kafası dağılmıştı Acaba söyledikleri
reel mi, yoksa uyduruyor mudiye düşündü
Cebinde bir çikolata alacak para yok mu hemen?
Cenk'in sorusu üstüne adam ceplerini boşalttı, bir nüfus
cüzdanından başka bir şey çıkmadı
Ben dilenci değilim İşim değil Günlük çalışırım, ne meslek bulursam
yaparım Fakat bu gün bütün gün iş aradım, aksama bu ya, hiçbir iş
bulamadım
Cenk oturduğu bankı dikkat çekici ederek yer gösterdi
Oturun azıcık dertleşelim bari, dedi
Adam utangaç utangaç oturdu yanına
Yokmu eşin dostun, borç alacak akraban?
Fakirin akrabaları da yoksul olur beyim Bulurlarsa kendi
karınlarını doyururlar
Dilenecek dek fazla mu seviyorsun karını ?
Ayrıca de fazla seviyorum Otuz yılımı aydınlattı o benim
Hımmmm Aşk hem de otuz sene süren aşk Şaşırma açıkçası! Aşkın ömrü maksimum üç yıl diyorlar oysa Sen otuz yıldan bahsediyorsun
Evet Geçen yıllar sevgimi azaltmadığı gibi artırdı
Söyle o vakit nedir evlilikte mutluluğun sırrı? Söylediklerine
bakılırsa sen mutluluğun formülünü bulmuş gibisin
Ben ilkokulu bile bitirmedim Böylece formül falan bilmem
Formül dediysem kimya formülü sormuyorum canım Bende altı yıllık evliyim Sevdiğim kadınla evlendim, lakin mutlu değilim Kesintisiz tartışma ediyoruz Daha iki saat önce kapıyı çarptım çıktım Evimiz, arabamız, işimiz, gücümüz, her şeyimiz var, ama mutlu değiliz Senin hiçbir şeyin yok, fakat mutlusun Para mı acaba bizi mutsuz eden?
Hiçbir şeyim yok mu? Hayır benim her şeyim var Benim karım her şeyim Sevgilim, eşim, arkadaşım, hayat yoldaşım Hayatımı paylaştığım insandan daha değerli ve daha önemli ne olabilir ki dünyada?
Sizin konut, araba, iş diye her şey dediğiniz şeylerdir doğrusu hiçbir
şey olan
Böylece deme, şu dek varlığın içinde bile karım her şeyden şikayet ediyor bir de fakir olsam kim bilir ne olur?
Altın tasın, kan kusana faydası yoktur beyim Sen kadın ruhunu
hiç anlamamışsın Hiçbir bayan iyi bir evde oturduğu, hergün çeşit
çeşitlilik yiyecekler yediği için mutlu olmaz Bir bayan, kocasının her şeyi olduğunu bildiğinde ancak mutlu olur
Sizin mutluluğunuzun sırrı bumu ?
Olabilir Ben karıma değerli şeyler alamıyorum ama ona benim için ne dek değerli olduğunu hissettiriyorum O da fazla mutlu oluyor
Bir kadına değerli olduğunu nasıl hissettirilir?
Minik kızı severek
Ufak kız mı ? Hangi ufak kız ?
Yaşı kaç olursa olsun her kadının içinde hiç büyümeyen bir küçük kız vardır O kızı ne kadar çok sever, ne kadar çok mutu edersen, o kadını da o kadar mutlu edersin
Nasıl yani ?
Ufak kız neleri sever, nelerden hoşlanır bir düşünün Ufak
kızlar defalarca takdir edilmek, alaka bakmak isterler Güzel olduklarını duymaya bayılırlar Kendilerine prensesmiş gibi davranılmasını beklerler Minik kızlar her zaman prenses olmayı düş ederler Sürprizlerden hoşlanırlar Azıcık şımartılmak isterler Sevilmek ve sevildiklerini hep dinlemek isterler İltifata doymaz ufak kızlar Öyle yok mi?
Haklısın Benim dört yaşımda bir kızım var Adı Aylin Her akşam
boynuma sarılır babacığım beni ne kadar seviyorsun?diye sorar Giysisini değiştirdiği süre etrafımda Baba hoş olmuş muyum?diye sorar durur Güzelsin demem de yetmez ona Harikasın prenses gibi olmuşsundemeliyim Dünyanın en hoş kızı demeliyim
İşte kadınlar bir ömür boyu bunu duymak isterler Ben elli
yaşındaki karıma böyle davranıyorum Ömrümüz olurda seksen, doksan yıl da yaşarsak ben ona böyle davranmaya devam edeceğim Ona bebeğimdiye hitap ediyorum çok hoşuna gidiyor Bebeğim bana bir akarsu yapar mısın?dediğimde akarsu gerçekleştirmek için nasıl koşturduğunu görmelisiniz
Hiç tartışma etmez misiniz siz?
Ağız Dalaşı evliliğin tadı tuzu Arada biz de tartışırız Küsüp barışmanın tadı ayrıdır Benim karım bir keçi kadar inatçıdır Onunla barışmak için uğraşmak farklı bir keyif verir bana
Benim eşim çok önemli kadındır Hiç minik kız havası değil onda
Minik kızlar büyüdükleri zaman artık sevgi, alaka istemeye utanırlar En ciddi yada en ihtiyar kadının bile o ufak kız mutlaka vardır Yeter ki sen o tatlı kızı sevindirmeyi, mutlu etmeyi bil Ve o küçük kızı katiyen aldanma Yahut bir daha sana güvenmez ve ne yaparsan yap daima kuşkuyla bakar Ufak kızlar ayrıca ivedi mutlu olurlar ayrıca de ivedi kırılırlar Çok narindir onlar Hoyrat elleri sevmezler Yumuşak dokunuşları severler
Bu tavsiyeni deneyeceğim Lakin tekrar tekrar yapabilir miyim bilmiyorum Bazen işlerim çok yoğun oluyor o zaman eve çok halsiz gidiyorum
Bu sadece bir O küçük kızı memnun etmek dünyanın en kolay işi Çoğu vakit birkaç tatlı söz yeterli olur Sen o minik kızı mutlu ettiğinde karşılığını fazlasıyla alırsın Bundan Böyle o seni gizli ettirmek için elinden gelen gayreti gösterir Karısı mutlu olmayan erkek mutlu olamaz mutlu olmak isteyen erkek önce yaşam arkadaşını mutlu etmelidir Düşünsene gülmeyen, mutsuz, sürekli söylenen biriyle yolculuğa çıksan ne kadar mutlu olabilirsin
Haklısın da bende bütün gün ailem için çalışıp yoruluyorum
Yeniden para, yine dış sebepler Evet para manâlı ve gerekli ama
kadınlar para için erkekleri sevmezler Para geçici mutluluklar verir
Kadınlar hediye almayı severler Paran varsa armağan al ast Lakin
hediyeyle mutlu olmasını bekleme Hediyenin yanında sevgini
katmazsan hediyenin bir anlamı yoktur Benim hiçbir süre fazla param olmadı Jurnal kazandım jurnal yedik Ara Sıra aç kaldığımız günler oldu
Hiçbir vakit karımın kulaklarına altın küpe takamadım ama daima aşk sözleri fısıldadım Hiçbir vakit boynuna pırlanta gerdanlık alamadım fakat defalarca öpücüklerle sevdim boynunu Hiçbir zaman ona ipek elbiseler giydiremedim ama kendi bedenimle ipekli elbise gibi yumuşacık sardım bedenini ve mutlu ettim onu
Adam ayağa kalktı
Bana müsaade, bundan böyle gitmeliyim, karım merak eder Sende git evine minik kızın gönlünü al, olur ya o küçük kız acilen evde ağlayıp duruyordur
Cenk de ayağa kalktı Kuvvetlice elini sıktı
Sizi tanıdığıma fazla memnun oldum
Elini bıraktı koluna girdi Yolun karşısındaki pastaneyi gösterdi
Hadi gel eşin için şuradan çikolatalı pasta alalım, dedi
Pastayı aldılar Adam hayatında birincil kere karısına yaş pasta götürmenin mutluluğuyla, bin bir teşekkür ederek evinin yolunu tuttu Cenk de pastanenin yan manavdan karısının en sevdiği meyvelerden aldı
Evine geldiğinde karısı şişirilmiş gözlerle mutfak masasında yerleşik su içiyordu Cenk hiç konuşmadan meyveleri oldukça büyük bir tabağa döküp yıkadı, sonra eşinin önüne koydu
Bunlar dünyanın en uğurlu meyveleri, dedi
İnci hiç konuşmadı
Sorsana niyediye
İnci kavgalı dargın:
Niye? Diye sordu
Çünkü dünyanın en hoş ve en tatlı kadının midesine gidecek, dedi gayet önemli bir ses tonuyla İnci şaşırmıştı aniden yüzünün ifadesi yumuşamıştı
Bunlar senin sevdiğin meyveler, senin için aldım
Şaşkınlık bir şey! defalarca kendi sevdiğin meyveleri alırdın Benim hangi meyveleri sevdiğimi iyi hatırlamışsın Fiilen bu beklediğim istediğim bir şeydi bak senin sevdiğin meyveleri aldımAma acilen kıymeti yok Çünkü sana çok kırgınım, meyve alarak gönlümü alamazsın
Özür dilerim seni kırdığım için
Daha Sonra Cenk yere diz çöktü
Cezam neyse razıyım Lakin bir tek şey istiyorum senden Seni
delice seven bu adamı senden yoksunluk
Cenk yere çömelmiş, boynu bükük bir vaziyette çok gülünç
görünüyordu
İnci kıkır kıkır gülmeye başladı
Bağışlamak o kadar basit yok Bakalım hangi cezalara
katlanabileceksin, dedi
Cenk işte o süre ona muzip muzip bakan eşinin içinde sakladığı minik kızı fark etti
Bundan sonra her şey daha farklı olacak diye düşündü forumda varsa özür dılerım *
Elli yaşlarında gösteren adam, görmeye alıştığı hırpani kıyafetli dilencilere benzemiyordu Üzerindeki giysiler eski fakat temizdi Eli yüzü pak ve dinç görünüyordu Sapa sağlam adam gidip çalışacağına dileniyor, şayet benden daha zengindirdiye düşündü Zaten canı fazla sıkkındı, birde sinirlenmişti
Küçümseyen bir ses tonuyla :
Ekmek parası mı istiyorsun ? diye sordu
Hayır çikolata parası lüzumlu!
Cenk'in kızgınlığı şaşkınlığa döndü Espri yeteneği olan
dilencinin hali de başka oluyor diye düşündü
Niye siz ekmek bulamayınca çikolata mı yiyorsunuz?
Hayır Ekmek bulamadığımız günler çoğunlukla bulgur pilavı yeriz,
onu da bulamadıysak aç yatarız
Cenk adamın ciddi mi konuştuğunu yoksa dalga mı geçtiğini anlayamamıştı
Bu gün karnınız doydu üzerine tatlı mı istedi canınız?
Fakirin canı mı olur ki, tatlı istesin beyim
Bu bir kamera şakası mı yahut sen meslek bulamamış stendapçı mısın?
Hiçbiri yok Yalnızca fakirim Bugün karımın doğum günü, ona
çikolata götürmek istiyorum
Doğum gününde yaş pasta alınır bildiğim kadarıyla
O bizim için değil zenginler için Otuz yıllık evliliğimiz boyunca ona bir defa bile yaş pasta alamadım Lakin her doğum gününde mutlaka çikolata götürdüm Çikolatayı çok sever
Adamın söyledikleri Cenk'in dikkatini çekmişti O akşam karısıyla
kavga etmiş, kapıyı çarpıp kendini sokağa atmıştı Arabasına da binmemiş sahile değin yürümüştü Denizi seyretmek de onu rahatlatmamıştı Oysa vaktiyle denizi seyrederken çok rahatlardı Dalgalar sıkıntısını alıp götürürdü
Lakin karısının evde ağlıyor olduğunu bildiği için olsa lüzum,
hiçbir şey onu rahatlatmıyordu
Dilenciyle konuşurken azıcık kafası dağılmıştı Acaba söyledikleri
reel mi, yoksa uyduruyor mudiye düşündü
Cebinde bir çikolata alacak para yok mu hemen?
Cenk'in sorusu üstüne adam ceplerini boşalttı, bir nüfus
cüzdanından başka bir şey çıkmadı
Ben dilenci değilim İşim değil Günlük çalışırım, ne meslek bulursam
yaparım Fakat bu gün bütün gün iş aradım, aksama bu ya, hiçbir iş
bulamadım
Cenk oturduğu bankı dikkat çekici ederek yer gösterdi
Oturun azıcık dertleşelim bari, dedi
Adam utangaç utangaç oturdu yanına
Yokmu eşin dostun, borç alacak akraban?
Fakirin akrabaları da yoksul olur beyim Bulurlarsa kendi
karınlarını doyururlar
Dilenecek dek fazla mu seviyorsun karını ?
Ayrıca de fazla seviyorum Otuz yılımı aydınlattı o benim
Hımmmm Aşk hem de otuz sene süren aşk Şaşırma açıkçası! Aşkın ömrü maksimum üç yıl diyorlar oysa Sen otuz yıldan bahsediyorsun
Evet Geçen yıllar sevgimi azaltmadığı gibi artırdı
Söyle o vakit nedir evlilikte mutluluğun sırrı? Söylediklerine
bakılırsa sen mutluluğun formülünü bulmuş gibisin
Ben ilkokulu bile bitirmedim Böylece formül falan bilmem
Formül dediysem kimya formülü sormuyorum canım Bende altı yıllık evliyim Sevdiğim kadınla evlendim, lakin mutlu değilim Kesintisiz tartışma ediyoruz Daha iki saat önce kapıyı çarptım çıktım Evimiz, arabamız, işimiz, gücümüz, her şeyimiz var, ama mutlu değiliz Senin hiçbir şeyin yok, fakat mutlusun Para mı acaba bizi mutsuz eden?
Hiçbir şeyim yok mu? Hayır benim her şeyim var Benim karım her şeyim Sevgilim, eşim, arkadaşım, hayat yoldaşım Hayatımı paylaştığım insandan daha değerli ve daha önemli ne olabilir ki dünyada?
Sizin konut, araba, iş diye her şey dediğiniz şeylerdir doğrusu hiçbir
şey olan
Böylece deme, şu dek varlığın içinde bile karım her şeyden şikayet ediyor bir de fakir olsam kim bilir ne olur?
Altın tasın, kan kusana faydası yoktur beyim Sen kadın ruhunu
hiç anlamamışsın Hiçbir bayan iyi bir evde oturduğu, hergün çeşit
çeşitlilik yiyecekler yediği için mutlu olmaz Bir bayan, kocasının her şeyi olduğunu bildiğinde ancak mutlu olur
Sizin mutluluğunuzun sırrı bumu ?
Olabilir Ben karıma değerli şeyler alamıyorum ama ona benim için ne dek değerli olduğunu hissettiriyorum O da fazla mutlu oluyor
Bir kadına değerli olduğunu nasıl hissettirilir?
Minik kızı severek
Ufak kız mı ? Hangi ufak kız ?
Yaşı kaç olursa olsun her kadının içinde hiç büyümeyen bir küçük kız vardır O kızı ne kadar çok sever, ne kadar çok mutu edersen, o kadını da o kadar mutlu edersin
Nasıl yani ?
Ufak kız neleri sever, nelerden hoşlanır bir düşünün Ufak
kızlar defalarca takdir edilmek, alaka bakmak isterler Güzel olduklarını duymaya bayılırlar Kendilerine prensesmiş gibi davranılmasını beklerler Minik kızlar her zaman prenses olmayı düş ederler Sürprizlerden hoşlanırlar Azıcık şımartılmak isterler Sevilmek ve sevildiklerini hep dinlemek isterler İltifata doymaz ufak kızlar Öyle yok mi?
Haklısın Benim dört yaşımda bir kızım var Adı Aylin Her akşam
boynuma sarılır babacığım beni ne kadar seviyorsun?diye sorar Giysisini değiştirdiği süre etrafımda Baba hoş olmuş muyum?diye sorar durur Güzelsin demem de yetmez ona Harikasın prenses gibi olmuşsundemeliyim Dünyanın en hoş kızı demeliyim
İşte kadınlar bir ömür boyu bunu duymak isterler Ben elli
yaşındaki karıma böyle davranıyorum Ömrümüz olurda seksen, doksan yıl da yaşarsak ben ona böyle davranmaya devam edeceğim Ona bebeğimdiye hitap ediyorum çok hoşuna gidiyor Bebeğim bana bir akarsu yapar mısın?dediğimde akarsu gerçekleştirmek için nasıl koşturduğunu görmelisiniz
Hiç tartışma etmez misiniz siz?
Ağız Dalaşı evliliğin tadı tuzu Arada biz de tartışırız Küsüp barışmanın tadı ayrıdır Benim karım bir keçi kadar inatçıdır Onunla barışmak için uğraşmak farklı bir keyif verir bana
Benim eşim çok önemli kadındır Hiç minik kız havası değil onda
Minik kızlar büyüdükleri zaman artık sevgi, alaka istemeye utanırlar En ciddi yada en ihtiyar kadının bile o ufak kız mutlaka vardır Yeter ki sen o tatlı kızı sevindirmeyi, mutlu etmeyi bil Ve o küçük kızı katiyen aldanma Yahut bir daha sana güvenmez ve ne yaparsan yap daima kuşkuyla bakar Ufak kızlar ayrıca ivedi mutlu olurlar ayrıca de ivedi kırılırlar Çok narindir onlar Hoyrat elleri sevmezler Yumuşak dokunuşları severler
Bu tavsiyeni deneyeceğim Lakin tekrar tekrar yapabilir miyim bilmiyorum Bazen işlerim çok yoğun oluyor o zaman eve çok halsiz gidiyorum
Bu sadece bir O küçük kızı memnun etmek dünyanın en kolay işi Çoğu vakit birkaç tatlı söz yeterli olur Sen o minik kızı mutlu ettiğinde karşılığını fazlasıyla alırsın Bundan Böyle o seni gizli ettirmek için elinden gelen gayreti gösterir Karısı mutlu olmayan erkek mutlu olamaz mutlu olmak isteyen erkek önce yaşam arkadaşını mutlu etmelidir Düşünsene gülmeyen, mutsuz, sürekli söylenen biriyle yolculuğa çıksan ne kadar mutlu olabilirsin
Haklısın da bende bütün gün ailem için çalışıp yoruluyorum
Yeniden para, yine dış sebepler Evet para manâlı ve gerekli ama
kadınlar para için erkekleri sevmezler Para geçici mutluluklar verir
Kadınlar hediye almayı severler Paran varsa armağan al ast Lakin
hediyeyle mutlu olmasını bekleme Hediyenin yanında sevgini
katmazsan hediyenin bir anlamı yoktur Benim hiçbir süre fazla param olmadı Jurnal kazandım jurnal yedik Ara Sıra aç kaldığımız günler oldu
Hiçbir vakit karımın kulaklarına altın küpe takamadım ama daima aşk sözleri fısıldadım Hiçbir vakit boynuna pırlanta gerdanlık alamadım fakat defalarca öpücüklerle sevdim boynunu Hiçbir zaman ona ipek elbiseler giydiremedim ama kendi bedenimle ipekli elbise gibi yumuşacık sardım bedenini ve mutlu ettim onu
Adam ayağa kalktı
Bana müsaade, bundan böyle gitmeliyim, karım merak eder Sende git evine minik kızın gönlünü al, olur ya o küçük kız acilen evde ağlayıp duruyordur
Cenk de ayağa kalktı Kuvvetlice elini sıktı
Sizi tanıdığıma fazla memnun oldum
Elini bıraktı koluna girdi Yolun karşısındaki pastaneyi gösterdi
Hadi gel eşin için şuradan çikolatalı pasta alalım, dedi
Pastayı aldılar Adam hayatında birincil kere karısına yaş pasta götürmenin mutluluğuyla, bin bir teşekkür ederek evinin yolunu tuttu Cenk de pastanenin yan manavdan karısının en sevdiği meyvelerden aldı
Evine geldiğinde karısı şişirilmiş gözlerle mutfak masasında yerleşik su içiyordu Cenk hiç konuşmadan meyveleri oldukça büyük bir tabağa döküp yıkadı, sonra eşinin önüne koydu
Bunlar dünyanın en uğurlu meyveleri, dedi
İnci hiç konuşmadı
Sorsana niyediye
İnci kavgalı dargın:
Niye? Diye sordu
Çünkü dünyanın en hoş ve en tatlı kadının midesine gidecek, dedi gayet önemli bir ses tonuyla İnci şaşırmıştı aniden yüzünün ifadesi yumuşamıştı
Bunlar senin sevdiğin meyveler, senin için aldım
Şaşkınlık bir şey! defalarca kendi sevdiğin meyveleri alırdın Benim hangi meyveleri sevdiğimi iyi hatırlamışsın Fiilen bu beklediğim istediğim bir şeydi bak senin sevdiğin meyveleri aldımAma acilen kıymeti yok Çünkü sana çok kırgınım, meyve alarak gönlümü alamazsın
Özür dilerim seni kırdığım için
Daha Sonra Cenk yere diz çöktü
Cezam neyse razıyım Lakin bir tek şey istiyorum senden Seni
delice seven bu adamı senden yoksunluk
Cenk yere çömelmiş, boynu bükük bir vaziyette çok gülünç
görünüyordu
İnci kıkır kıkır gülmeye başladı
Bağışlamak o kadar basit yok Bakalım hangi cezalara
katlanabileceksin, dedi
Cenk işte o süre ona muzip muzip bakan eşinin içinde sakladığı minik kızı fark etti
Bundan sonra her şey daha farklı olacak diye düşündü forumda varsa özür dılerım *