Türkiye, kısa bir ortadan sonra yine kar yağışına teslim olmuş durumda. Hava sıcaklıkları süratle düşüş gösterirken, başta İstanbul olmak üzere birçok vilayet ağır kar yağışına teslim olmuş durumda. Öğrenciler, okulların tatil edilip edilmediğini araştırmaya başladı. Olumsuz hava şartları sebebiyle vilayetlerde okulların tatil olup olmayacağı vilayet valilikleri karar veriyor. İstanbul’da okulların tatil olmasıyla birlikte birçok vilayetten de üst üste kar tatili haberleri geldi. Pekala, hangi vilayetlerde okullar tatil? İşte 18 Mart kart tatili olan vilayetler listesi…
Yeni gün ile birlikte İstanbul kara teslim olurken, ağır kar yağışı birçok vilayette tesirini sürdürüyor. Hava sıcaklığı olarak tarihin en soğuk mart aylarından biri yaşanırken, okullarda oluşabilecek olumsuz duruma karşı tatil edildi. Pekala, hangi vilayetlerde okullar tatil?
İstanbul’da Okullar Tatil mi?
İstanbul Valiliği, vilayet genelindeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin tatil edildiğini duyurdu.
Üniversitelerde ise eğitim devam edecek.
Sinop’ta Okullar Tatil mi?
Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada, Türkiye’nin en kuzeyinde bulunan vilayette merkez ilçeye bağlı tüm taşımalı eğitim öğrencileri için okullar tatil edildi.
Giresun’da Okullar Tatil mi?
Giresun Valiliği, yaptığı açıklama ile vilayet genelinde tüm okullarda 18 Mart Cuma günü yüz yüze eğitim olmayacağını açıkladı.
Rize’de Okullar Tatil mi?
Rize’de ilkokul, ortaokul ve lisede eğitime bugün orta verilirken, üniversiteler ise açık olacak.
Düzce’de Okullar Tatil mi?
Düzce Valisi Cevdet Atay'ın toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Meteorolojik datalara nazaran; Beklenen ağır kar yağışı ve oluşabilecek olumsuz hava kuralları sebebiyle ilimiz genelinde; Eğitim-Öğretime 18 Mart tarihinde orta verilmesine karar verilmiştir” sözlerine yer verildi.
Sakarya’da Okullar Tatil mi?
Lisede okullar ağır kar yağışı nedeniyle kapanırken, kamu kuruluşlarında çalışan engelli ve gebe çalışanlar için de tatil olacağı açıklandı.
Erzincan’da Okullar Tatil mi?
Erzincan Valisi Mehmet Makas, vilayet genelinde tüm okulların 18 Mart Cuma günü kapalı olacağını duyurdu.