Son Konu

Katlanabilir Surface’in detayları ortaya çıktı!

seocu

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,414
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
microsoft-katlanabilir-surface-icin-kollari-sivadi.jpg



Microsoft özünde yazılım odaklı bir şirket olsa da, Apple gibi rakipleri ile benzer şekilde donanım tarafında kendisini kanıtlamak istiyor. Microsoft’un katlanabilir Surface ile ürün gamını genişletmeye devam edeceği ortaya çıktı.

Microsoft Surface serisi bilgisayar ve tabletler yıllardır şirketi temsil eden en önemli ürünler arasında. Cihaz üzerinde 9 inç büyüklüğünde ve 4:3 formatında iki adet ekranın yer alması bekleniyor.

Katlanabilir Surface özelleştirilmiş bir Windows kullanacak!


Intel’in yeni 10 nm Lakefield işlemcilerinden güç alacak tabletin, 5G desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Bu sayede yüksek hızlı internet bağlantısının yer alacağı katlanabilir cihazda özel bir işletim sistemine yer verilecek.

WCOS olarak adlandırılan, Windows 10’un çift ekranlı cihazlar için özelleştirilmiş sürümünün kullanılacağı katlanabilir Surface’in dikkat çekici noktası, Windows 10 üzerinde Android uygulamalarını ve iCloud’u çalıştıracağının belirtilmesi.
katlanabilir-surface-1.jpg
Bazı kaynaklar bu cihazın telefon, bazı kaynaklar ise tablet olacağını iddia ediyor. Bu konu henüz netlik kazanmazken, Microsoft’un şirket içinde çift ekranlı bir cihaz geliştirdiği, bu ayın başında The Verge tarafından doğrulanmıştı.

Katlanabilir cihazlar iyi bir başlangıç yapamadı. 26 Nisan’da piyasaya sürülmesi beklenen Samsung Galaxy Fold ekran kırılması nedeniyle süresiz ertelenirken, Huawei Mate X’in ise Eylül ayında kullanıcılar ile buluşması bekleniyor.



 
Üst Alt