Son Konu

Katmer Poğaça

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo un( yaklaşık 78 su bardağı)
*1 yaş maya
*600 ml süt (3 su bardağı)
*100 ml sıvı yağ (1 çay bardağı)
*1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
*3 tatlı kaşığı şeker
*1 yumurtanın akı
*Arasına: 150 grm tereyağı veya margarin

İçine:

*Peynirmaydanoz veya istediğiniz herhangi bir malzeme

Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı Sütü ısıtın, bir kapta bir bardak kadar süt ve maya ile şekeri eritin
Diğer malzemelerle beraber yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun (Un ölçüsü değişebilir)
Hamurdan 4 eşit beze yapın ( Ben unu birden koyduğum için hamurum biraz katı oldu sıvıyağ ile kıvama getirdim ancak hamur çoğaldı ben 6 bezeye ayırmış oldum )
İlk bezeyi büyükçe açın, çokta ince olmasına gerek yok Açtığınız yufkanın her yerine erimiş tereyağından sürün Yufkanın bir kenarını ortaya doğru katlayın, diğer kenarını da katladığınız kenarın üstüne gelecek şekilde katlayın Şimdi yan kenarlarnı da içe doğru katlayın ve bir kare oluşturun İkinci bezeyi de aynı şekilde açın ve yağlayın İlk katladığınız kare bezeyi yufkanın ortasına yerleştirin ve katlayın, öyle ki aynı kare şeklini kaplasın, ve kenara alın Diğer iki bezeyi de ayni şekilde açıp yağlayıp katlayın
İlk kare bezeyi oklavayla az büyütün, dikdörtgen şeklinde olsun
Hamurdan dikdörtgenler kesin, büyüklüğünü kendimiz ayarlayın, kestiğiniz dikdörtgenlerin bir tarafını yarıya kadar çizikler kesin ve diğer tarafına peyniri koyup rulo yapın Yağlanmış tepsiye dizin
40 dk üzeri kapalı mayalandırın, üzerine yumurta sarısı sürün ve fırına verin 170200° arasında pişirin Yapacak olanlara kolay gelsin gerçekten güzel bir poğaça oluyor hafif milföyüde andırıyor ?

Üst Alt