M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 3 Eki 2024 #1 Kıyır Kıyır Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; Oda sıcaklığında 125 gram margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt(soğuk kullandım) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu 2 yumurta(birinin sarısı üzerine) Aldığı kadar un İç harcı için; Kaşar peyniri Beyaz peynir Maydanoz İç harcı büsbütün size kalmış ben beyaz peynirli maydanozlu yaptım Kıyır Kıyır Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı İlk olarak un ve kabartma tozu dışındaki tüm gereçleri karıştırıyoruz . Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz, yaklaşık 4-5 su bardağı un kullanılıyor. Hamur yumuşak oluyor o yüzden dikkatli olun. Son olarak ceviz büyüklüğünde hamurlarımızın içine koymak istediğimiz iç harcı koyuyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp susamlıyoruz. 180 derecede fırına atıyoruz
Kıyır Kıyır Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; Oda sıcaklığında 125 gram margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt(soğuk kullandım) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu 2 yumurta(birinin sarısı üzerine) Aldığı kadar un İç harcı için; Kaşar peyniri Beyaz peynir Maydanoz İç harcı büsbütün size kalmış ben beyaz peynirli maydanozlu yaptım Kıyır Kıyır Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı İlk olarak un ve kabartma tozu dışındaki tüm gereçleri karıştırıyoruz . Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz, yaklaşık 4-5 su bardağı un kullanılıyor. Hamur yumuşak oluyor o yüzden dikkatli olun. Son olarak ceviz büyüklüğünde hamurlarımızın içine koymak istediğimiz iç harcı koyuyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp susamlıyoruz. 180 derecede fırına atıyoruz