Y yasuo Yeni Üye Katılım 14 Şub 2021 Mesajlar 84,876 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 36 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 14 Şub 2021 #1 Kıyır Kıyır Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller 125 gram tereyağı yahut margarin (ben margarin kullandım) Yarım çay bardağı sıvı yağ̆ 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine) 1 buçuk tatlı kaşığı sirke 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 2 kaşık nişasta Alabildiği kadar un 1- 2 tutam dereotu isteğe göre Kıyır Kıyır Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Yapılışı Sıvı materyalleri ,un ve kabartma tozu hariç yoğuracağımız kaba alıp karıştırıyoruz . Sonra un, nişasta ve kabartma tozunu ek ediyoruz . Yumuşak bir sıvı gereçleri un ve kabartma tozu hariç yoğuracağımız kaba alıp karıştırıyoruz . Sonra un ve kabartma tozunu ek ediyoruz . Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yuvarlayıp hal verdim istediğiniz şekli verip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını ve çöre otunu ekleyip fırına verip 180 derecede pişirebilirsiniz.
Kıyır Kıyır Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller 125 gram tereyağı yahut margarin (ben margarin kullandım) Yarım çay bardağı sıvı yağ̆ 1 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine) 1 buçuk tatlı kaşığı sirke 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 2 kaşık nişasta Alabildiği kadar un 1- 2 tutam dereotu isteğe göre Kıyır Kıyır Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Yapılışı Sıvı materyalleri ,un ve kabartma tozu hariç yoğuracağımız kaba alıp karıştırıyoruz . Sonra un, nişasta ve kabartma tozunu ek ediyoruz . Yumuşak bir sıvı gereçleri un ve kabartma tozu hariç yoğuracağımız kaba alıp karıştırıyoruz . Sonra un ve kabartma tozunu ek ediyoruz . Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yuvarlayıp hal verdim istediğiniz şekli verip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını ve çöre otunu ekleyip fırına verip 180 derecede pişirebilirsiniz.