Kıymalı Pide Tanımı İçin Gereçler
Hamur İçin
- 1.5 su bardağı ilik süt (Bardak ölçüsü 200ml)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- 200 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet domates
- 4 adet yeşil biber
- Karabiber
- Tuz
- 2 yumurta sarisi
- Susam
Kıymalı Pide Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlayalım. Derin bir kaba ılık sütümüzü şekerimizi ve mayamızı alıp karıştıralım.
- Şeker eriyince tuz ve sıvı yağını da ekleyelim. Hepsini birbirine güzelce yedirelim. Yavaş yavaş unumuzu ekleyelim. Ele hafif yapışan bir hamur elde edeceğiz. Elimizi sıvı yağ ile yağlayıp kıvamını aldıralım.
- Daha sonra üzerini kapatalım ve 1 saat ılık bir ortamda mayalandıralım. Bu ortada iç harcımızı hazırlayalım derin bir kaba orta yağlı kıymamızı alalım.
- Sivri biberlerimizi ince ince doğrayalım. Kuru soğanımızı da ince ve eşit halde doğrayalım. Domates de birebir biçimde. Hepsini kıymanın içine koyalım. Baharatlarını da atalım. Güzelce yoğuralım.
- Dinlenen hamuru elimizi aldığımız sıvı yağ ile havasını alıp yoğuralım. 7 eşit bezeye ayıralım. Fırınımızı 230 derece alt üst ayarda açalım ve ısınmasını bekleyelim.
- Bezelerin üzerini pak bir bezle örtelim. Bir adet bezeyi alıp hafif unla uzunlamasına açalım. Ben merdane kullandım fakat siz ister elinizle ister oklavayla açabilirsiniz.
- İç harcımızı kenardan 1 parmak boşluk kalacak biçimde yayalım. Kenarlarını pide halinde kapatalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Ben 4 adet yan yana yerleştirdim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam ekelim. Evvelden işittiğimiz fırına pidelerimizi koyalım. Denetimli biçimde pişirelim. Sıcak olarak servis edelim. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. .