K klimaci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 151,968 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 22 Kas 2023 #1 Kıymalı Tantuni Tanımı İçin Malzemeler Lavaş için: 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kadar maya Kulak memsi kıvamında un İç harcı; 250 gram kıyma Yarım çay bardağı su Baharat Tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet domates Sumaklı soğan Maydanoz Kıymalı Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamuru uygun bir kapa alıp tüm gereçleri katıp yoğurunuz, 45 dk dinlensin. Daha sonra teflon tavaya kıymayı ekleyip kısık ateşe koydum. Yarım çay bardağı su koydum . Daha sonra su çekince baharat ve sıvı yağ ekledim . Bu ortada lavaşları küçük bezelere ayırıp açıp yanmaz tavada piştidim. Tereyağ ile yağladım. Daha sonra kıyma harcını sürüp, domates ,soğan ekledim .Dürüm sardım afiyet olsun. Kıymalı Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kıymalı Tantuni Tanımı İçin Malzemeler Lavaş için: 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kadar maya Kulak memsi kıvamında un İç harcı; 250 gram kıyma Yarım çay bardağı su Baharat Tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet domates Sumaklı soğan Maydanoz Kıymalı Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamuru uygun bir kapa alıp tüm gereçleri katıp yoğurunuz, 45 dk dinlensin. Daha sonra teflon tavaya kıymayı ekleyip kısık ateşe koydum. Yarım çay bardağı su koydum . Daha sonra su çekince baharat ve sıvı yağ ekledim . Bu ortada lavaşları küçük bezelere ayırıp açıp yanmaz tavada piştidim. Tereyağ ile yağladım. Daha sonra kıyma harcını sürüp, domates ,soğan ekledim .Dürüm sardım afiyet olsun. Kıymalı Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı