Kolay Ve Lezzetli Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlayalım. Suyu unu tuzu ekleyip hamurumuzu güzelce yumuşak bir kıvamda yoğuralım.
Hamurun yumuşak olması lahmacun ekmeğimizin daha iyi olması için önemli.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra sıra lahmacun içimizi hazırlamakta.
Ben rondodan geçirerek yaptım ama eğer elimizde imkan varsa minik minik doğrayarak iç harcını hazırlarsak daha lezzetli olacaktır.
Kapya biber yeşil biberi domatesi sarımsağı rondonun içine alıyoruz ve iyice kıyılana kadar çalıştırıyoruz.
Cıvık ve hafif sulu bir yapısı olacak o kıvama gelince karıştırmayı bırakalım ve içine salçayı kıymayı ve baharatlari ekleyip güzelce yoğuralım.
Birbirini iyice bulduktan sonra eğer yağı azsa çok az zeytinyağ ekleyebiliriz.
Şimdi sıra iç harçla hamuru birleştirme de yoğurduğumuz hamurdan eşit miktarda küçük bezeler elde edelim.
Daha sonra oklava ile bir bezemizi açalım yuvarlak ya da uzun tamamen size bağlı mümkün olduğu kadar ince olsun tadı daha lezzetli oluyor.
Açtığımız bezemizin içine yeterli miktarda iç harcımızdan ilave edip her yerine eşit miktarda yayalım.
Daha sonra ocağın üstüne koyduğumuz yanmaz yapışmaz tavamızı ısıtalım ısıttığımız tavamızda iç harcını koyduğumuz lahmacunun yerleştirelim ve kapağını kapatalım.
Kapağı kapalı beş 6 dakika kadar pişirelim. Daha sonra kapağını açıp 5 dakikada o şekilde pişirelim.
Tamamen kapağı açık şekilde pişirmeyelim yoksa çok kuru olur ve istediğimiz gibi pişmez.
Altını kontrol ettikten sonra pişen lahmacunu ocaktan alalım ve diğerlerinde aynı şekilde yaptıktan sonra sıcak sıcak servis edebiliriz. Afiyet olsun
Not: Aynı tarifi fırında da denedim ama fırında yaptıklarım çok kuru oldu ve istediğim gibi pişmedi bu yöntemi buldum gerçekten çok etkili ve çok güzel pişiriyor eğer lahmacunu oaktan alıp tavaya koymakta zorlanırsanız isterseniz tavanızı ısıtmadan önce hamuru tavaya alıp içine o şekilde de doldurabilirsiniz, ama bu şekilde biraz zahmetli olacaktır.
Kolay Ve Lezzetli Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı