Son Konu

Komik Nasrettin Hoca Fıkraları

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Komik Nasrettin Öğretmen Fıkraları nasrettin öğretmen fıkraları kısa nasrettin hoca fıkraları komik Onun masalları ve fıkralarıyla büyüdük, kimi vakit okulda öğretmenimiz anlattı, kimi süre babamız veya annemiz Defalarca ona hayran kaldık, göle maya çaldı, kazanı doğurttu efsane Nasrettin hoca fıkralarıyla şimdide bizi kendine hayran bırakıyor Melek'lerim 1549142893 1549142893 komiknasrettinhocafikralari5c560b71f3596komiknasrettinhocafikralari5c560b71f3596 komiknasrettinhocafikralari5c560b71f3596 Komik Nasrettin Hoca Fıkraları Adam Edinmek Bir gün Hoca'nın bulunduğu bir sohbette sormuşlar: Hocam, adam olmanın yolu nedir?Hoca düşünceli dalgın, başını bir o yanlamasına bir bu yanlamasına sallayarak Söyleyen olursa dinlemeli, dinleyen olursa söylemelidemiş Ayağı Abdestsiz Nasreddin Öğretmen abdest alirken, bir ayagina su yetmemis Namaz kilarken de bir ayagini yukar kaldirarak namaz kilmis Bunu gören cami cemaati : Hocam bu nasil namaz? diye sormus Nasreddin Öğretmen : Bir ayagi abdestsiz namaz, diye yanıt vermis Ayva İle İncir Nasreddin Hoca birgün Timurlengi ziyarete karar verir Sırası Gelmişken yanına armağan olarak bir sepet ayva alırFakat öğretmen yolda ayva yerine incirin daha iyi hediye olacağına karar verir ve dönüp ayvaları boşaltır onların yerine sepeti incir doldurur Padişah Timur 'a hocanın kendisine armağan getirdiği ve huzura kabul edilmesini istediği bildirilir Hoca huzura alınır Armağan olarak paha biçilmez şeyleyen padişah incirleri görünce fazla kızar ve incirleri bir bir hocanın kafasına vururFakat öğretmen acıdan bağıracağına Allaha şükreder Şaşıran Padişah sebebini sorar: Hoca : Padişahım ya ayvaları getirseydim halim ne olurdu der Dünyanın Dengesi Dünyada meraklılar fazla Biri hocaya: Şu dünya ne dek acayip demiş Öğretmen aksakalını sıvazladıktan sonra: Neresi acayip diye sormuş Sabahleyin oldumu insanların her biri bir tarafa gidiyor Bazıları bu yana bazıları bu yana Neden ancak? Deyince Öğretmen çok artı paldır küldür şu cevabı vermiş: Neden olacak tümü bir tarafa gitse dünyanın dengesi bozulurda ondan Eşeğin Yönü Zıt Bir gun Öğretmen esege yuzu arkaya bakacak sekilde yanlis oturmus Hoca, diye seslenir ahali, esegine zıt biniyorsun! Öğretmen; Hayir, diye cevaplar, esege zıt biniyor degilim Esegin yonu ters! Dünya Kaç Metre Arkadaslarindan biri Öğretmen'ya sorar: Hoca, dunya kac metre? Bütün o sirada bir cenaze geciyormus yanlarindan Hoca onu gostererek: Ona sor! Bak, ölçmus bicmis, gidiyor! Hatim İndiririm Nasreddin Hoca ve karisi konusuyorlardi Karisi : Benim yüzüme bakarken besmele çekiyorsun Ne olmus yani? Imam efendi, karisinin yüzüne bakarak yasin okuyormus Hoca güldü : Ben o kadini görsem, hatim bile indiririm!  

Üst Alt