morfeus
Yeni Üye
Köz Biberli Kızartma İkisi Bir Arada Tarifi İçin Malzemeler
Sirkeli köz biber için;
- 3 adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı beyaz sirke (Elma veya üzüm sirkesi de olur )
- Tuz
- 3 adet orta boy patates (Kızartmalık olmasına dikkat edin )
- 2 adet sivri biber
- Kızartmak için;
- Sıvıyağ
- Tuz
- 1 kutu konserve domates (Mevsimi olmadığı için konserve tercih ettim, yoksa 2-3 adet kabuğu soyulmuş iri domates de olur )
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük diş sarımsak
- Tuz
Köz Biberli Kızartma İkisi Bir Arada Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle biberleri bir güzel yıkayalım. Patateslerin kabuğunu soyalım ve sudan geçirelim. Kapya biberleri bir ızgara tavasında közleyelim (Közmatik varsa daha iyi olur benim yoktu, fırında da közleyebilirsiniz elbette)
- Biberler közlenirken sosları hazırlayalım. Domates sosu için tenceremize zeytinyağını ilave ediyoruz. Yağ biraz kızınca sarımsağı eziyoruz ve zeytinyağına dahil ediyoruz.
- Hemen ardından da konserve domatesleri ekliyoruz. Son olarak da tuz ilavesi yapıyoruz ve orta ateşte 10 dakika kaynatıyoruz. Patatesleri uzun ince keselim (Patates kızartması gibi)
- Sivri biberleri de ortadan ikiye bölelim ve çekirdeklerini ayıralım. Ben ikiye böldüğüm biberi tekrar böldüm ve iki parmak genişliğinde kestim. Kızartmalık yağı kızdıralım ve patatesleri kızartmaya başlayalım.
- Yoğurt sosu için de tuzu ve ezdiğimiz sarımsağı ekleyip, güzelce karıştıralım. Köz biberleri de ara ara çevirmeyi unutmayalım.
- Patatesler kızarınca kağıt peçete serdiğimiz bir tepsiye aktaralım ve hemen tuzlayalım. Biberleri de kızartalım ve kızarınca aynı tepsiye alalım ve tuzlayalım.
- Közlenen biberleri artık tavadan alalım ve biraz soğutalım. Kabuğunu soyalım ve çekirdeklerini ayırabildiğimiz kadar ayıralım.
- Köz biberleri de tıpkı sivri biberler gibi doğrayalım ve bir kaseye aktaralım. Doğradığımız köz biberin üzerine sirkeyi, 1 diş sarımsağı ve tuzu ekleyelim ve güzelce harmanlayalım.
- Patates ve biber kızartmanın üzerine domates sosunu ve hazırladığımız sirkeli köz biberi ilave edip güzelce karıştıralım.
- Son olarak da sarımsaklı yoğurt gezdirelim üzerine. İnanın sofraya koyduğunuz an bitecek. İnanılmaz bir lezzet çıktı ortaya. Mutlaka deneyin Bu tarif 2-3 kişilik