Son Konu

Kuzey Kıbrıs'a nasıl gidilir? Kuzey Kıbrıs'ta neler yapılır?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
prenses_ruhu_tasiyan_ada_kibris_1552903952_3585.jpg

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ismi altındaki minik ada kuş bakışı görünümüyle gitarı andıran bir görselliğe sahiptir. Adanın Güney yerinde Rumlar Kuzey tarafında ise Türkler kalmaktadır. Kuzey Kıbrıs'a seyahat etmek için gereken haberleri sizler için açıklıyoruz. İşte, prenses ruhu taşıyan Kuzey Kıbrıs tipi...

Akdeniz’de küçük bir ada olan Kuzey Kıbrıs, Sicilya ve Sardunya’dan sonra Akdeniz’de konum alan üçüncü büyük ada olarak bilinmektedir. Kıbrıs Adası, Suriye’nin 96 km batısında, Mısır’ın Nil Deltası’nın 400 km kuzeyinde mekan almaktadır. Güneyinde Rumların bulunduğu adanın, Kuzeyinde Türk Kıbrıslılar ömrünü sürdürmektedir. Kıbrıslılar, geçimlerini umumide çiftçilik ve tarımla sağlarlar. Kuzey Kıbrıs'ta nerelere gidilir? Nerede konaklanabilir? Merak ettiğiniz her şey sayfamızın içeriğinde...

bQFXu_1552906272_23.jpg

KUZEY KIBRIS'A NASIL GİDİLİR?

Kıbrıs'a hava ve deniz yolu olmak üzere iki yoldan gitmek mümkündür. Bulunduğunuz kentten Kıbrıs'ın Lefkoşa kazasında bulunan Ercan Havalimanı'na uçak bileti alabilirsiniz. Mersin'den ve Alanya'dan feribotlar ile de Kıbrıs'a ulaşabilirsiniz. Ercan Havalimanı'ndan kalkan Kıbhas otobüsleriyle gitmek istediğiniz güzergaha bilet satın alabilirsiniz.

rmuUs_1552914087_6609.jpg

KIBRIS'TA ULAŞIM NASIL OLMAKTADIR?

Kıbrıs'ta tek olumsuzluk yaşayacağınız durum ulaşım olmaktadır. Akşam üzeri saat 5'ten sonra ulaşım olmamaktadır. Bu nedenle bir konumdan bir yana gittiğiniz hengam taksi tutmak zorunda kalabilirsiniz. Bu durumda her durumda taksiye muhtaçlık duyulması ekonomik manada sizi zorlayabilir. Kıbrıs'ta araç kiralama epey elverişli olduğundan araç kiralamak en yanlışsız tercih olacaktır. Kıbrıs'ta trafiğin Türkiye'nin tersine sol şeritten aktığını unutmayınız. Eski Limuzin araçları dolmuş olarak kullanmaktadırlar. Çimen Taksi bunların başında gelen bir ulaşım firmasıdır.

u1Eg4_1552913844_0003.jpg

KIBRIS'TA NE YENİR?

Kıbrıs'ta kebap kültürü gelişmesiyle neredeyse her kazasında kebap mekanları mevcuttur. Favori et menüsü olan Şeftali Kebabı Kıbrıslıların en çok tercih ettiği yiyecektir. Ceviz macunu ise Kıbrıslıların mutfağında eksik etmedikleri tatlı çeşididir. Ayrelli ve Molehiya zerzevat için kullanılan lezzetli ve sağlıklı bitkilerdir. Peynirde Hellim, Zeytin de ise Çakıstez en favori mamulleridir. Hellim peynirinin bir öbür özelliği ise kızartıldığında şahane bir tat içermesidir.

kQSQ8_1552912730_5916.jpg

KIBRIS'TA NERELERE GİDİLİR?

74xHC_1552907330_345.jpg

Kuzey Kıbrıs'ın iki ucundan biri olan Karpaz, kuzey şark ucunda yan almaktadır. Karpaz Altınkum sahili ve eşekleri ile meşhurdur. Yol üzerinde eşeklerin gezmesi olağandır. Buraya giderken kendinizi eşek görmeye ve birbirinden enteresan fotoğraflar çekmeye hazırlayınız. Uç kısımda kalmasından ötürü denizi hafif dalgalı ve soğuk olabilir.

KZIHa_1552907809_3851.jpg

Gazimağusa'da Kıbrıs'ın sair kazalarında olduğu üzere bir çok tarihi yapı bulunmaktadır. Antik çarşıları, açık pazarları görülmeye pahadır. Buralardan sevdiklerinize çeşit çeşit ikramlık eşyalar alabilirsiniz. Geniş bir kitleyi turistlerin yanı sıra Üniversiteliler oluşturmaktadır. Bir çok tarihi sığınak ve Rumlardan kalan tarihi kalıntılar ilginizi çekebilir. Konaklama için aile otelleri ve pansiyonlar mevcuttur.

1FmSj_1552908575_194.jpg
Girne, akşamları kalesi ve manzarası ile Kıbrıs'ın kalbi olarak bilinir. Girne Kalesi'nin manzarası bir çok ressamın fotoğraflarına ilham kaynağı olmuştur. Harbour ismi verilen iskelesi turist akımına uğramaktadır. Üniversitelilerin de olduğu Girne'de araç kiralama nispeten yaygındır. Girne'ye yakın bir çok şık mekanlar bulunmaktadır. Denize girmek için ülkü ve müsait olan seçenekleri kendiniz ve sevdikleriniz için rahatlıkla bulabilirsiniz. Konaklama için aile otelleri mevcuttur.

WtgA3_1552908882_46.jpg

Kıbrıs'ın başşehri olarak bilinen Lefkoşa'da deniz konumundan uzak olmasından kaynaklı bir kent merkezi edası da vardır. Dereboyu en favori ve işlek sokağıdır. Kafeler ve parti mekanlarını burada bulabilirsiniz. Konaklama için aile otelleri mevcuttur. Ercan Havalimanı Lefkoşa'ya 23 km'dir. Lefkoşa'nın merkezinde öbür kazalara kalkan otobüs terminali bulunmaktadır.

hi8Fk_1552909379_0064.jpg

Güzelyurt kazası Kuzey Kıbrıs'ta denize uzaklıkta kalan bir gayrı konumdur. Tarih kokan mimarileri ile bir çok turisti içerisinde barındıran bu minik kaza, yıllar geçtikçe kendini tazeleyen bir görünüme sahiptir. Münâsib konaklama konumları mevcuttur. Güzelyurt'un ara sokaklarında alışveriş yapacağınız bir çok dükkan bulabilir, kebap seçeneklerinden oluşan yemek menülerine göz atabilirsiniz. Portakalı ile meşhur olan Güzelyurt'un logosu turuncudur. Merkeze girişte portakal heykeli bulunmaktadır.

bw6OK_1552914644_0798.jpg

Gemikonağı, Lefke kazasına bağlı iskelesi ile meşhur olan bir bölgedir. Nüfusun çoğunluğu yerli Kıbrıslılardan oluştuğu kadar çeşitli devletlerden gelen yabancı ve Türk üniversitelilerden oluşmaktadır. İskele üzerinde bir çok kafe ve restoran stili mahaller bulunmaktadır. Hayli ekonomik olan mekanlar üniversiteliler için ayrıyeten avantaj olarak kıymetlendirilmektedir. Burada kalabileceğiniz kiralık apart konumlar bulabileceğiniz üzere iskele yolu üzerinde bulunan havuzlu ve konforlu Soli İnn Otel'de kalabilirsiniz.

CiXwj_1552910233_4247.jpg

Gemikonağı'na yakın Aspava Restoran, şık vakit geçirmek için değerlendirebileceğiniz bir seçenek olabilir. Gemi görünümünde olan bu enteresan restoranın hem deniz hem de yemek keyfinden yararlanabilirsiniz.

YbqoM_1552910753_6149.JPG

Yeşilırmak, Kıbrıs'ın kuzey batısında mekan alan bir gayrı ucudur. Yeşilırmak'ta dağlardan akan kaynak suyundan içme suyu üretimi yapılmaktadır. Denizi duru bir görünüme sahiptir. Akıntı olması nedeniyle denizi soğuktur. Çiftliklerde çilek üretimi yapılan nokta olan Yeşilırmak'ta, her yıl Nisan ayında düzenlenen Çilek Şenliği yapılmaktadır.

jsQRy_1552911935_4285.jpg
 
Üst Alt