Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
- 125 gram tereyağ
- 600 gram labne peyniri
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 1 su bardağı limonata
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- Yarım su bardağı su
- 1 dolu yemek kaşığı şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvi ve fındığı rondodan geçirelim. Tereyağını eritip bisküviye karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş kalıba dökelim. Bardakla iyice bastıralım. Buzluğa atalım.
- Dış kenarlarını folyo ile kapatalım ki kenarları kızarmasın.
- Labne peynirini hafif eğerek suyunu süzelim. Labneyi bir kaba boşaltalım. Çırpıcı ile çırpalım.
- Üzerine şekeri ilave edip eriyene kadar çırpalım. Mikser kullanmıyorum çünkü hava kabarcıkları olursa kabarıp çatlamasına sebep olabiliyor.
- Nişasta ve kremayı ekleyelim çırpalım. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım. Vanilyayı ekleyip çırpalım.
- Buzluktan çıkardığımız bisküvili karışımın üzerine dökelim. Bir kaç kez tezgaha vuralım içindeki hava kabarcıklarını çıkaralım. Fırının alt katına borcamda su koyalım.
- 170 derece fırında 45-50 dakika pişirelim. Kenarları hafif pembeleşince fırını kapatalım.
- Kapağını hafif aralayıp biraz soğuduktan sonra çıkaralım fırından. Hemen çıkarırsak üzeri çatlayabilir.
- Limonlu sosu için bütün malzemeyi pişirelim. Soğuyunca cheesecakenin üzerine dökelim.
- Buzdolabında en az 4 saat dinlendirelim. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben beyaz çikolatayı benmari usulü eritip limonlarla birlikte süsledim.
Limonlu Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı