Son Konu

Soru&Cevap Makro Klavye Nedir? Nasıl Ayarlanır?

Forumdas

Editor
Tepkime
15,298
Web
forumdas.com.tr
Credits
-90
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0

Makro Klavye Nasıl Yapılır?​

• Adım 1: Öncelikli olarak yapılandırmak için; Microsoft Fare ve Klavye Merkezi’ni açmanız gerekiyor.
  • Adım 2: Atamak istediğiniz düğme altında bulunan listeden Macro’yu seçmelisiniz.
  • Adım 3: Burada karşınıza çıkan “Yeni Macro Oluştur” seçeneğine tıklamalısınız. Burada sizin için boş macro oluşur ya da listeye eklenir.
  • Adım 4: Ad kutusu bölümünde makro klavye oluşturma için adınızı yazın.
  • Adım 5: Düzenleyici ’ye gelin ve macronuzu girin. Tuş vuruşu için, fare tıklamaları için, eylemler arası hareketleri gerçekleştirmek için kaydedebilirsiniz.
  • Adım 6: Kullanılabilir macronuzun seçili olduğundan emin olun. Artık macronuz hazır.
Makro klavye kapatma işlemi için aynı işlemleri yapın. Makroyu açtığınız yerden tekrar kapatın.

Makro Klavye Programları​

Makro klavye programı olarak karşımıza birden fazla program çıkabiliyor. Günümüz dünyasında hayatımızı kolaylaştıran ve işlemlerimizi daha rahat yapmamızı sağlayan bu programlardan bazıları;
  1. AutoIt
  2. Macro Toolworks Free
şeklinde karşımıza çıkıyor. İşlemleri tek tuşla gerçekleştirmenizi sağlayacak bu programları dilerseniz birlikte inceleyelim.

1.AutoIt​

Temel anlamda Windows işlemlerini daha hızlı bir şekilde halletmeyi sağlayan bir makro programı. Birden çok işlemi Windows komutları üzerinden sağlayabilir, istediğiniz görevleri kaydedip istediğinizde de çalıştırabiliyorsunuz. Kullanımı kolay ve size ekstra rahatlık sağlayan bu program sayesinde makro klavye atama işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.

2.AutoHotKey​

İnternet tarayıcıları üzerinde girmek istediğiniz sitenin ismini yazıp bir tuş ile oraya ulaşabilirsiniz. Özellikle oyunlarda bu program çok fazla işinize yarayacak emin olun. Görevler atayabilir ve o görevler sayesinde daha kullanışlı bir ortama sahip olacaksınız. Ayrıca atadığınız kumandaları fare gibi hareket ettirebilirsiniz.

3.Macro Toolworks Free​

Makro işlemini en rahat yapabileceğiniz programlardan biri de Macro Toolworks Free. Bu uygulamanın ücretsiz versiyonu ile birlikte basit tuşlamaları rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Oyunlarda yapacağınız comboları teke tuşa indirebiliyorsunuz. Ayrıca mail programlarını kullanma, mail yollarını açma, Windows uygulamalarını çalıştırma gibi birçok özellik de mevcut.

Üst Alt