Son Konu

Malatya Usulü Analı Kızlı

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
malatya-usulu-anali-kizli.jpg

Malatya Yordamı Analı Kızlı Tanımı İçin Gereçler

İç harcı için:
  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • 3 adet büyük uzunluk soğan (Orta boysa 4 adet)
  • Zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Köfte Hamuru İçin
  • Bardak ölçüsü: 200 ml
  • 1 kg içlik köfteye özel bulgur (Yarma unu ile karışık olmalı)
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 400 gram yağsız iki defa çekilmiş dana kıyma
  • 1 büyük yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı su (Hamur yoğrulurken eklenecek)
  • Kıvamına bakılmalı sert bir hamur olmayacak kıvama getirebilmek için daha fazla da eklenebilir
Pişirmek İçin
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı domates sos
  • 2 litre su

Malatya Yolu Analı Kızlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İç harcı için zeytinyağı ve soğan kavrulur. Kıyma eklenir ve kaşığın zıddı ile ezerek topak kalmaması sağlanır ve güzelce kavrulur.
  2. Tuzu, karabiberi eklenir. Köfte hamuru için, su hariç tüm gereçler bir kaba alınır yoğrulmaya başlanır. Su azar azar eklenerek düzgünce yoğrulur.
  3. Ben birinci stand mikserinde düşük bölümde 15 dakika kadar yoğurdum. Akabinde tepsiye alıp elimde 5 dakika daha düzgünce yoğurdum.
  4. Avcunuza su alıp ortada ıslatılmalıdır, bir biçimde saha kolay yoğrulur kıvamı çok sert olmamalı, cıvık bir hamurda olmamalı.
  5. Denemek için bir kesim koparıp elde biçim verildiğinde dağılmıyorsa olmuş demektir birinci içli köfte yapılır.
  6. Cevizden biraz daha büyük kesimler koparılır, yuvarlak yapılır, işaret parmağı ile oyarak içi genişletilir. İnce kenarlar yapılmaya itina gösterilir (Bir kapta su bulundurup ortada parmak uçları suya batırılmalıdır)
  7. İç harç ile doldurulur, ağzı kapatılır ve yuvarlanır. Yemeğin anaları olunca kızları için minik kesimler koparılıp yuvarlanır. Bir tepside sertleşmesi için bekletilir.
  8. Bir tencerede yağ kızdırılır ve salçası eklenerek kaşığın zıddı ile ezilir. Domates sosu eklenir ve sıcak su eklemesi yapılır. Bir taşım kaynayınca köfteler içine atılır. Altı kısılarak 15-20 dakika kadar kaynatılarak pişirilir. Afiyet olsun.
Not: Ben yarısını pişirdim kalan yarısını sonraki gün pişirmek için saklama kabına ayırdım. bu ölçü yarım ölçüyü pişirmek için.

Üst Alt