bilgisayarci
Yeni Üye
Malatya Yolu Yumurtalı Banık Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Göz kararı su
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma
- Sıvı yağı
Malatya Adabı Yumurtalı Banık Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir yoğurma kabına bulguru koyup üzerine sıcak suyu döküp üzerini kapatıp şişmesi için 15 dakika bekleyelim.
- Suyunu çeken bulgura unu, yumurtayı tuzu koyup macun kıvamına gelene kadar düzgünce yoğuralım.
- Bir yandan tencereye göz kararı su koyup kaynatalım.
- Kıvama gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler alarak elimizde avuç içinde yuvarlayalım.
- Sonra elimizi hafif bastırıp köfteyi yassı hal yapalım fotoğrafta de göreceksiniz sonra tepsiye dizelim.
- Hamurlar bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Biten köfteleri tencerede kaynayan suya tek tek atalım.
- Dikkat edelim üst üste gelmesin. Köfteler suyun yüzeyine hafif çıkıyorsa pişmiş demektir.
- 1 yandan sosu için bir kapta yumurtaları kırıp sütü ve unu, kabartma tozunu ve tuzunu koyup çırpalım.
- İsterseniz sade yumurtada kırabilirsiniz öylede çok lezzetli oluyor pişen köfteleri bu sosa bulayıp tavada kızdırılmış yağa atın artlı önlü nar üzere kızarana kadar pişsin.
- Kızartılan köfteleri tabağa dizerek yanında yanında hafif zeytinyağlı dereotu yoğurtla afiyetle tüketebilirsiniz.
Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Not;orijinal tarifle sade yumurtalar kırılır ve tuz eklenir. Lakin ben tadında değişik olsun diye alternatif bu sosu yaptım olarak.
Not; ben hamuru genelde memleketimize ilişkin yamalık bulgurla yoğuruyoruz fakat bu bulgur her yerde kolay bulunamadığı için bu tanımda herkesin yapabileceği materyallerle yaptım.
Malatya Adabı Yumurtalı Banık Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı