B bilgisayarci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,563 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 96 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 25 May 2024 #1 Mantarlı Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler 750 gr dana kuşbaşı 250 gr mantar Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 kuru soğan 2 sivri biber 1 domates rendesi 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su Tuz Karabiber Kekik Beğendi için; 2 közlenmiş bostan patlıcanı 1 dolu yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1-1.5 su bardağı süt Tuz Karabiber Yarım su bardağı kadar kaşar Mantarlı Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ben eti yumuşak olması için önden haşladım. Soğan, biber ve mantarı yağda kavuruyoruz ardından eti ilave edip, biraz daha kavuruyoruz. Daha sonra salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Sonra domates rendesini baharatlarını ve suyu ilave edip, pişiriyoruz. Beğendi için tereyağı ile unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve sütü ilave ediyoruz,. Muhallebi gibi fokurdamaya başlayınca patlıcanları tuzu karabiberini ve kaşarını ilave edip pişiriyoruz,. Servis yapacağımız zaman altına beğendiden üzerinede etli karışımdan katıyoruz. Afiyet olsun. Mantarlı Hünkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Mantarlı Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler 750 gr dana kuşbaşı 250 gr mantar Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 kuru soğan 2 sivri biber 1 domates rendesi 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su Tuz Karabiber Kekik Beğendi için; 2 közlenmiş bostan patlıcanı 1 dolu yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1-1.5 su bardağı süt Tuz Karabiber Yarım su bardağı kadar kaşar Mantarlı Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ben eti yumuşak olması için önden haşladım. Soğan, biber ve mantarı yağda kavuruyoruz ardından eti ilave edip, biraz daha kavuruyoruz. Daha sonra salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Sonra domates rendesini baharatlarını ve suyu ilave edip, pişiriyoruz. Beğendi için tereyağı ile unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve sütü ilave ediyoruz,. Muhallebi gibi fokurdamaya başlayınca patlıcanları tuzu karabiberini ve kaşarını ilave edip pişiriyoruz,. Servis yapacağımız zaman altına beğendiden üzerinede etli karışımdan katıyoruz. Afiyet olsun. Mantarlı Hünkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı