Maskara, kirpikleri belirginleştirmek için kullanılan bir kozmetik üründür Maskara kirpiklere hacim verir, kirpikleri uzun gösterir ve kalınlaştırır Doğal kahverengi ve siyahlardan canlı mavi ve yeşillere değin bambaşka çeşitleri mevcuttur Bu likit kozmetik mahsul kullanılırken sıklıkla yaşanan problem, kirpiklere sürüldüğü zaman bu ürünün topaklanma yapmasıdır Topaklanmayı durdurmak zordur, ama imkansız değildir*
1Adım: Kirpik kıvırma aletini kullanırken kirpiklerinizi yukarı dürüst kıvırın Kirpik kıvırma aletinin kauçuk kısmına üstteki kirpiklerinizi yerleştirin Kirpik kıvırma aletini, kirpiklerini kavrayarak, 10 saniye kirpiklerinize bastırın ve sonradan bırakın Göz kapaklarınızın arada sıkışmadığından kesin olun Kirpikleriniz istediğiniz ölçüye ulaşana kadar kirpik kıvırma işlemini tekrarlayın*
2Adım: Rimel tüpünden maskara fırçasını çıkarın Fırçadaki topaklanmış maskarayı ve kirpikleri temizleyin Serbest elinizin orta parmağını kaşlarınıza yerleştirin ve derinizi gerin
3Adım: Üstteki kirpiklerin alt kısmına zikzak hareketi yaparak maskarayı uygulayın Gözün iç kadar dış köşesine içten maskarayı uygulayın Maskarayı kalın bir şekilde sürmeyin Birkaç dakika kurumasını bekleyin İkinci katı uygulayın*
4Adım: Kirpiklerinizi minik, metal bir kirpik fırçası ile kirpiklerinizdeki maskara kuruyuncaya dek fırçalayın Fırça rimel topaklarını yok edecek ve kirpikleri birbirinden ayırarak, kirpiklerin örümcek gibi gözükmesini önleyecektir*
5Adım: İsterseniz maskarayı alt kirpiklerinize de uygulayabilirsiniz
Öneriler
• Kirpiklerinizin uzun görünmesi için maskaranın ikinci katını fırçayı düşey tutarak uygulayın Fazladan kat uygularken maskara fırçasını rimel tüpüne batırıp çıkarmayın Fırçayı batırıp çıkarırken maskara tüpüne hava dolar, rimel kurur ve bakteriler oluşur Fırçayı tüpün içinde hafifçe oynatın*
Gereken Malzemeler
•Kirpik kıvırma aleti
•Maskara