bilgiliadam
Yeni Üye
Melanom cilt kanseri belirtileri nelerdir
imagesmelanomciltkanseribelirtilerinelerdir5add3461d2273
Melanom nedir?
Melanom bir tur cilt kanseridir
Melanomun cilt kanseri belirtiler icinde en onemli olan işareti, deri uzerinde yeni bir leke ve bu lekenin buyukluğu, şekli veya rengidir Bu leke ciltdeki diğer lekelerden farklı gozukmektedir Bu uyarı işaretlerden birini gorduğunuz durumda vakit kaybetmeden doktora başvurmalısınız
Melanoma turundeki deri kanserinin erken tteşhisi mumkundur Onemli olanbu kanser turune yakalanların bu konuda deneyimli bir sağlık personeli tarafından gbakılmasıdır
Melanom kanser ile ilişkili kontrollerin 20 ila 40 yaş arası 3 yılda bir, 40 yaşından sonra her yıl yapılması gerekmektedir Ayrıca her ay duzenli olarak deri muayenesi yapması da cok onemlidir
Vucudunuzda fark ettiğiniz ben ve lekeleri doktorunuza gosterin Normal ben ile melanom arasındaki farkı ayırmak bizim acımızdan zor olabilir bu sebeple een doğrusu hemen doktora başvurmanızdır
imagesmelanomciltkanseribelirtilerinelerdir5add346331751gif
melanom cilt kanseri belirtileri
imagesmelanomciltkanseribelirtilerinelerdir5add346477c60
Melanom kanseri belirgin ozellikleri
Asimetri : Benin bir yarısının diğer yarısından daha buyuk olmasıdır
Sınır duzensizliği: Benin kenarlarının duzensiz olmasıdır
Renk : Ben uzerindeki renk eşit şekilde değilse; ben uzerinde yama tşeklinde siyah, kahverengi, bronz ve bazen mavi, kırmızı yada beyaz alanlar bulunması onemlidir
Cap : Eğer Ben 6 mm’den buyuk ise onemli bir durumdur Ancak son yıllarda hekimler 36 mm arasında melanomalara da rastlamaktadırlar
Şu durumlarda doktora başvurun
* İyileşmeyen yara gorunduğunde
* Pigmentlerin lekenin dışına taşarak etrafındaki deriye yayılım gostermesi
* Kırmızılık veya sınırının otesinde yeni bir şişlik gozuktuğunde
* Hassasiyetin artması Kaşıntı, hassasiyet veya ağrı gibi durumlar
* Ben yuzeyinin değişmesi tumsekleşme, kanama ya da nodul veya yumru şeklinde gorunum
imagesmelanomciltkanseribelirtilerinelerdir5add3461d2273
Melanom nedir?
Melanom bir tur cilt kanseridir
Melanomun cilt kanseri belirtiler icinde en onemli olan işareti, deri uzerinde yeni bir leke ve bu lekenin buyukluğu, şekli veya rengidir Bu leke ciltdeki diğer lekelerden farklı gozukmektedir Bu uyarı işaretlerden birini gorduğunuz durumda vakit kaybetmeden doktora başvurmalısınız
Melanoma turundeki deri kanserinin erken tteşhisi mumkundur Onemli olanbu kanser turune yakalanların bu konuda deneyimli bir sağlık personeli tarafından gbakılmasıdır
Melanom kanser ile ilişkili kontrollerin 20 ila 40 yaş arası 3 yılda bir, 40 yaşından sonra her yıl yapılması gerekmektedir Ayrıca her ay duzenli olarak deri muayenesi yapması da cok onemlidir
Vucudunuzda fark ettiğiniz ben ve lekeleri doktorunuza gosterin Normal ben ile melanom arasındaki farkı ayırmak bizim acımızdan zor olabilir bu sebeple een doğrusu hemen doktora başvurmanızdır
imagesmelanomciltkanseribelirtilerinelerdir5add346331751gif
melanom cilt kanseri belirtileri
imagesmelanomciltkanseribelirtilerinelerdir5add346477c60
Melanom kanseri belirgin ozellikleri
Asimetri : Benin bir yarısının diğer yarısından daha buyuk olmasıdır
Sınır duzensizliği: Benin kenarlarının duzensiz olmasıdır
Renk : Ben uzerindeki renk eşit şekilde değilse; ben uzerinde yama tşeklinde siyah, kahverengi, bronz ve bazen mavi, kırmızı yada beyaz alanlar bulunması onemlidir
Cap : Eğer Ben 6 mm’den buyuk ise onemli bir durumdur Ancak son yıllarda hekimler 36 mm arasında melanomalara da rastlamaktadırlar
Şu durumlarda doktora başvurun
* İyileşmeyen yara gorunduğunde
* Pigmentlerin lekenin dışına taşarak etrafındaki deriye yayılım gostermesi
* Kırmızılık veya sınırının otesinde yeni bir şişlik gozuktuğunde
* Hassasiyetin artması Kaşıntı, hassasiyet veya ağrı gibi durumlar
* Ben yuzeyinin değişmesi tumsekleşme, kanama ya da nodul veya yumru şeklinde gorunum