Son Konu

Meslek Liseleri İcin Sınavsız Geciş Hakkı

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Merhaba ben 1997 Ticaret Meslek Lİsesi mezunuyum Bugune kadar hic sınava girmedim Meslek Liseleri icin yatay geciş varmış Ben bu haktan yararlanabiliyormuyum Yardımcı olursanız sevinirim 09032019 10:53

Cevap: Meslek Liseleri İcin Sınavsız Geciş Hakkı

Bahsettiğiniz konu meslek liselerine sınavsız geciş hakkıdırSınavsız geciş hakkı:

4702 sayılı Kanunun 2 maddesi ile değiştirilen 2547 sayılı Kanunun 45 maddesi, mesleki ve teknik ortaoğretim kurumlarından mezun olan oğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı, oncelikle kendi Mesleki ve Teknik Eğitim Bolgesi (METEB) icindeki, daha sonra da bolgesi dışındaki meslek yuksekokulu ve acık oğretim on lisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilebileceği hukmunu getirmiştir Bu yasa maddesiyle oğrenciler kendi alanlarındaki onlisans (2 yıllık) programlarına sınavsız olarak yerleştirilmektedir

Oncelikler nelerdir?

1 Mezuniyet yılı daha buyuk (yeni mezun) adaylara oncelik verilir

2 Aynı yıl mezun olan adaylar arasında oncelik okul turune gore Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise veya Anadolu Meslek Lisesi, Meslek Lisesi, cok eski yıllarda enstitu adı altında mezun olunan meslek lisesi sırasında verilir

3 Mezuniyet yılı ve okul turu aynı olan adaylardan aynı METEB icinde olanlara oncelik verilir

4 Mezuniyet yılı, okul turu ve METEB ici, METEB dışı bilgileri aynı olan adaylardan OBP8Ortaoğretim Başarı Puanı) si yuksek olan

5 Yukarıda sayılan tum bilgileri aynı olan adaylardan doğum tarihi buyuk (yaşı kucuk) olana oncelik verilir

Üst Alt