Son Konu

MHRS Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Randevu Alınır?

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
mhrs-nedir-randevu-alma-1648456599.jpg

Bütün dünyada olduğu üzere ülkemizdeki tüm sistemler de dijitale dönüyor. e-Devlet, UYAP, e-Nabız, MHRS üzere sistemler sayesinde pek çok resmi süreci oturduğumuz yerden yapabiliyoruz. Elbette bunlar ortasında en kıymetlisi Sıhhat Bakanlı tarafından geliştirilen Merkezi Doktor Randevu Sistemi kısaca MHRS. MHRS sayesinde telefon açarak, internet sitesine girerek ya da taşınabilir uygulamasını kullanarak dilediğiniz hastaneden randevu alabiliyorsunuz.

Yaşı biraz büyük olanlar hatırlayacaktır, evvelce her hastanenin randevu sistemi kendine özeldi. MHRS ile bu sistem, tek bir merkez üzerinden denetim edilir oldu ve bu sayede hastane önünde uzun kuyruklar oluşturma devri sona erdi. Pandemi sonrası sistemde meseleler yaşandığı söylense bile yeniden de âlâ bir sistem olduğunu söylemek gerekiyor. Gelin MHRS nedir, nasıl giriş yapılır, nasıl randevu alınır tüm ayrıntılarıyla görelim.

MHRS nedir?


Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Sıhhatte Dönüşüm Projesi kapsamında geliştirilen ve 2010 yılında vatandaşların hizmetine sunulan Merkezi Tabip Randevu Sistemi kısaca MHRS; Sıhhat Bakanlığına bağlı hastanelerden, ağız ve diş sıhhati merkezleri ve aile tabiplerinden randevu alabileceğiniz bir sistemdir.

MHRS üzerinnden randevu almak için internet sitesini, taşınabilir uygulamasını ya da Alo 182 sınırını arayabilirsiniz. Bu sistem ile birlikte Türkiye’nin neresinde olursanız olun dilediğiniz hastanenin, dilediğiniz kısmındaki, dilediğiniz doktordan, dilediğiniz saatte randevu alabilirsiniz. MHRS, hastane randevu sistemlerini tek bir merkezde toplayan dünyadaki birinci ve tek sistemdir.

MHRS ne işe fayda?

MHRS ne işe fayda sorusunun cevabı için bu sistem öncesinden biraz bahsetmek gerekiyor. MHRS öncesinde her bir hastanenin randevu sistemi kendine özeldi. Yani bir hastaneden randevu almak için ya o hastaneyi aramalı ya da sabah erken saatlerde hastanenin ilgili kısmında sıraya girmeliydiniz. Oluşan kalabalığı varsayım etmek sıkıntı değil.

Merkezi Doktor Randevu Sistemi, tüm bu karmaşayı ortadan kaldırdı. Artık hastaneye sadece randevu saatinizden birkaç dakika evvel gitmeniz kâfi. Üstelik sistem üzerinden randevu yoğunluğunu gördüğünüz için boşuna beklemekten de kurtuluyorsunuz. Aradığınız kriterlerde bir randevu bulamazsanız alarm kurabiliyor, aldığınız randevuyu yeniden sistem üzerinden iptal edebiliyorsunuz.

MHRS’ye nasıl üye olunur?
  • Adım #1: Buradan MHRS internet sitesininin randevu sayfasını açın.
  • Adım #2: Sayfanın altındaki Üye Ol butonuna tıklayın.
  • Adım #3: T.C. kimlik numaranızı yazın.
  • Adım #4: Adınızı ve soyadınızı yazın.
  • Adım #5: Cinsiyetinizi belirtin.
  • Adım #6: Doğum tarihinizi girin.
  • Adım #7: İleri butonuna tıklayın.
  • Adım #8: İstenilen öbür bilgileri şimdiki ve eksiksiz bir formda doldurduğunuzdan emin olun.
ad1315fd67fdc591a290777b22f879b07dbe5ad5.jpeg

Merkezi Tabip Randevu Sistemi üzerinden randevu alabilmek için sisteme kayıtlı olmanız gerekiyor. İlk kayıt süreci sonrası belirlediğiniz şifre ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yapabilirsiniz. Paylaştığınız bilgiler hastane sistemlerinde de tıpkı halde görüneceği için bilgilerinizi yeni ve eksiksiz bir biçimde doldurduğunuzdan emin olun.

MHRS’ye nasıl giriş yapılır?
  • Adım #1: Buradan MHRS internet sitesininin randevu sayfasını açın.
  • Adım #2: T.C. kimlik numaranızı yazın.
  • Adım #3: Kayıt sırasında belirlemiş olduğunuz şifreyi yazın.
  • Adım #4: Giriş butonuna tıklayın. ya da
[*]Adım #5: e-Devlet ile Giriş butonuna tıklayın. [*]Adım #6: e-Devlet hesabınıza giriş yapın. [*]Adım #7: Sistem sizi tekrar MHRS sayfasına yönlendirecek.
07d3b71e61a8d5bec414130a038cae7b2c50928b.jpeg

Merkezi Doktor Randevu Sistemine giriş yapabilmek için üstteki adımları izlemeniz kâfi. Birinci kayıt sırasında oluşturduğunuz şifreyi unutmamaya dikkat edin. e-Devlet bilgilerinizle giriş yapıyor olsanız bile daha evvel MHRS kayıt sürecini tamamlamış olmanız gerekiyor.

MHRS ile nasıl randevu alınır?
  • Adım #1: Buradan MHRS internet sitesininin randevu sayfasını açın.
  • Adım #2: Sisteme giriş yapın.
  • Adım #3: Aile Tabibi Randevusu Al ya da Hastane Randevusu Al butonuna tıklayın.
  • Adım #4: Aile doktorunuz belli olduğu için en uygun vakitte randevu alabilirsiniz.
  • Adım #5: Hastane randevusu için Genel Arama butonuna tıklayın.
  • Adım #6: İl ve ilçe seçin.
  • Adım #7: Klinik ve hastane seçin.
  • Adım #8: Muayene yeri ve tabip seçin.
  • Adım #9: Randevu orta butonuna tıkladığınız vakit uygun randevu tarihleri sıralanacak.
  • Adım #10: Tarihi ve saati seçerek randevuyu onaylayın.
8470afb255b6a3965d947a31d214522f67984b13.jpeg

MHRS üzerinden randevu almak için üstteki adımları izlemeniz kâfi. MHRS taşınabilir uygulaması üzerinden benzeri adımları uygulayarak da randevu alabilirsiniz. Karmaşık göründüğünü düşünüyorsanız Alo 182 çizgisini arayarak tüm bu bilgileri sesli olarak paylaşın ve yeniden dilediğiniz üzere randevu alın.

MHRS randevu iptali nasıl yapılır?
  • Adım #1: Buradan MHRS internet sitesininin randevu sayfasını açın.
  • Adım #2: Sisteme giriş yapın.
  • Adım #3: Randevularım ekranını açın.
  • Adım #4: En alttaki Tümünü Göster butonuna tıklayın.
  • Adım #5: İptal etmek istediğiniz randevunun yanındaki kırmızı iptal butonuna tıklayın.
  • Adım #6: İptal sürecini onaylayın.
3fd55a135c0be724cf05889c0942913cac8705f1.jpeg

MHRS üzerinden almış olduğunuz bir randevuyu iptal etmek için üstteki adımları izlemeniz kâfi. Aldığınız randevulara gidemeyecekseniz kesinlikle iptal etmelisiniz. Çünkü o randevu iptal olursa diğer birine verilir fakat iptal edilmezse boşa geçen bir vakit olur ve olan tekrar öbür bir hastaya olur.

MHRS ile neler yapılır?

1d1206e3e5b9be4f5c373a789407d18ac4477d4e.jpeg

Merkezi Tabip Randevu Sistemi kısaca MHRS sisteminin birinci ve öncelikli emeli, hastaların uzun uzun beklemeden diledikleri vakit, diledikleri hastanenin, diledikleri kısmındaki, diledikleri doktorundan randevu almalarını sağlamaktır. MHRS üzerinden Türkiye’nin her noktasındaki Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerden, ağız ve diş sıhhati merkezleri ve aile doktorlarından randevu alabilirsiniz.

Merkezi Tabip Randevu Sistemine giriş yaptıktan sonra karşınıza üç temel seçenek çıkıyor; Aşı Randevusu Al, Aile Doktoru Randevusu Al ve Hastane Randevusu Al. COVID-19 hastalığına karşı mücadelemizdeki en büyük silah olan aşı randevularını, sizi en yeterli tanıyan hekiminiz aile tabibi randevularını ve umarız kimsenin yolunu düşmez, çok daha büyük rahatsızlıklar için ayrıntılı muayene olabileceğiniz hastane randevularını MHRS üzerinden alabilirsiniz.

MHRS sisteminin en kıymetli özelliklerinden bir tanesi ise arşiv oluşturabiliyor olması. MHRS üzerinden aldığınız tüm randevuları, Geçmiş Randevularım sayfası üzerinden görebilirsiniz. Yani diyelim bir hastanenin bir hekimi ile çok güzel anlaşmıştınız ve maalesef tekrar hastalandınız lakin hekimi hatırlamıyorsunuz. Çabucak Geçmiş Randevularım sayfasına giderek kayıtlı randevunuzu tekrar edebilirsiniz.

Eğer dilediğiniz hastanenin, dilediğiniz kısmındaki, dilediğiniz bir doktordan randevu alamadıysanız kaygı etmeyin. Bana hatırlat butonu ile alarm kurabilirsiniz. Yani seçtiğiniz kriterlere uygun bir randevu açıldığı vakit e-posta ve SMS yoluyla bilgilendirilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Merkezi Doktor Randevu Sistemi kısaca MHRS nedir, ne işe fayda, nasıl giriş yapılır gibi merak edilen soruları yanıtladık ve bu sistem hakkında bilmeniz gereken ayrıntılardan bahsettik. MHRS hakkındaki niyetlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.


 
Üst Alt