Günlerdir süren orman yangınları, havadan müdahale yapılmadığı için bir türlü denetim altına alınamıyor. Beşerler ellerinde hortumla, pet şişeyle, yangın söndürme tüpleriyle yangını söndürmeye çalışıyorlar. Artık müdahale takımına ünlüler de katılmış durumda. Dün akşam termik santrale gerçek ilerleyen yangına müdahale eden takıma İbrahim Çelikkol da katıldı. En önden itfaiye hortumuyla alevlerin içine dalan ünlü oyuncu, herkesi duygulandırdı.
Yangınların başlangıcından bu yana 547 bin dekarlık alan yok oldu; ormanlarımız alev alev yandı ve biz hiçbir şey yapamadık.
Havadan müdahale istedik göndermediler, tüm dünyaya #HelpTurkey dedik dalga geçtiler... Şu an yangın 3-5 helikopter, itfaiye grupları ve yerli halkın müdahalesiyle ellerde hortumla, pet şişelerle, yangın tüpleriyle söndürülmeye çalışılıyor. Maalesef hala denetim altına alınamadı.
Herkes seferber oldu olmasına lakin devletimiz ortada yok; oturdukları yerden yangını izleyip 'Elimle mi söndüreyim?' diyorlar ya da boş vakitlerinde çay fırlatıyorlar.
Ünlüler bile yangın yerine koştu arkadaşlar. Şahan Gökbakar'dan tutun da Alperen Duymaz'a kadar birçok ünlü ellerinden geldiğince yardım etmeye çalışıyorlar. Daha dün toplumsal medya fenomenleri su tankeri kiralıyordu, düşünebiliyor musunuz?
İşte dün akşam termik santrale yaklaşan yangına müdahale eden grubun içinde İbrahim Çelikkol da vardı.
Elinde hortumla alevlerin içine daldı adam.
Kısa müddette toplumsal medyada da gündem olan bu imgelerin akabinde birçok yorum geldi, beşerler kendisini ayakta alkışladı!
İşte gelen yorumlar:
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com Daha ne diyebiliriz bilemiyoruz; sağ olsun!
Lütfen, havadan müdahale edilsin artık yangına, lütfen!