Son Konu

Minimalist ev nasıl olur? En trend minimalist ev dekorasyonu önerileri

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
en_trend_minimalist_ev_dekorasyonu_onerileri_1615565708_0795.jpg

Az eşya kullanarak şık bir konut dekorasyonu oluşturmak isteyenlerin uygulaması gereken bir dekorasyon trendi olan minimalist konut dekorasyonu, yurt dışında doğan Lagom ve Wabi-Sabi tarzlarına kıyasla uygulaması daha kolay bir usuldür. Pekala az eşya ile konut dekorasyonu nasıl yapılır? Minimalist mesken nasıl olur ve renkleri nelerdir? Son periyodun yükselen trendlerinden minimalist mesken dekorasyonuyla ilgili ayrıntılar haberimizde.

Sade ömrün konutlara yansıması olan minimalist mesken dekorasyonu, tıpkı Lagom tarzı ve Wabi-Sabi üzere yalnızca gerekli eşyaların kullanıldığı bir mesken dekorasyonudur. Bu dekorasyon ve birebir vakitte hayat tarzı, sade ve dinlendirici bir ortam oluşmasını maksatlar. Kaliteli ve gereksinim dahilindeki eşyalar kullanılır. Meskenlerin her kısmında uygulanabilmektedir. Bu dekorasyonda başkalarından farklı olarak kullanılan tüm eşyalar tıpkı ve emsal tonlarda olur. Renklerin göz yorucu olmamasına da dikkat edilir. 
  • Hayatın yoruculuğunun konutta de devam etmemesi temel hedeftir.
     
  • Kullanılan renkler ferahlık hissi uyandırmalıdır.
     
  • Yalnızca o alan için gerekli olan eşyalar kullanılmalıdır.


Minimalist dekorasyonun uygulanışı odalara nazaran farklılık gösterir. Salonlar ve yatak odaları için minimalist dekorasyon uygulamaları şu biçimdedir:

SALONLARDA MİNİMALİST DEKORASYON NASIL YAPILIR?

Konutların en çok vakit geçirilen alanı salonlardır. Buraların bilhassa daha ferah olması beklenir. Yalnızca kişi sayısını kapsayacak kadar koltuk, yerinde bir boyuta sahip sehpa ve mobilya kullanımı kafidir.  
  • Çok aksesuarlardan kaçınılmalıdır. Tek bir duvar saati kâfi olacaktır.
     
  • Aydınlatma olarak LED eserler kullanılabilir.
     
  • Ortalama bir ailenin sahip olacağı üye sayısını kapsayabilmesi açısından L koltuk ülkü olacaktır.


YATAK ODALARINDA MİNİMALİST DEKORASYON NASIL YAPILIR?

Büsbütün dinlenme hedefiyle kullanılan yatak odalarının pak ve işlevsel olması gerekir. Yatakların yumuşak ve konforlu olması gerekir. Bir makyaj masası ve içi yeteri genişlikte olan bir dolap, yatak odası dekorasyonu için kâfi olacaktır. 
  • Yatak odalarında beyaz renk kullanımına yük verilebilir.
     
  • Gün ışığının uygun bir formda alınması gerekir.



 
Üst Alt