Mükemmel Kıvamda Lotus Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için;
- 120 gram lotus bisküvi
- 40 gram tereyağı
- Cheesecake için (Tümü oda sıcaklığında)
- 600 gram labne
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı un
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 2 tepeleme yemek kaşığı lotus biscoff krema
Mükemmel Kıvamda Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kelepçeli kalıbı yağlıyoruz (Ben 19 cm lik kullandım 20-21 cm kullanabilirsiniz) kalıbımızın tabanına yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz.
- Kalıbın içine su girmemesi ve kenarların beyaz kalması için altını ve kenarlarını alüminyum folyoyla kaplıyoruz. Bisküvileri un haline gelene kadar çekiyoruz. Eritilmiş tereyağını ek edip karıştırıyoruz.
- Cheesecake harcı için bütün materyallerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz. Fırını 160 dereceye ayarlıyoruz.
- Labnenin suyunu süzüyoruz ve toz şekeri ekleyip tel çırpıcıyla bir dakika çırpıyoruz. Kremaya limon suyunu ek ediyoruz ve labneye ekliyoruz. Karışınca un ve vanilyayı ekliyoruz ve yeterlice karıştırıyoruz.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek her birinden sonra çırpıyoruz. Karışım hazır olunca dolaptan çıkardığımız tabanın üzerine döküyoruz. Kalıbı birkaç defa tezgaha vuruyoruz.
- Sıcak su döktüğümüz bir tepsiye oturtup kalıbı içine koyuyoruz ve fırına yerleştiriyoruz. Hafif kızarana kadar pişiriyoruz (yaklaşık 60-70 dk sürüyor) süratlice denetim edebilirsiniz kenarları pişmiş ortası çok hafif sallanıyorsa kapatabilirsiniz.
- Kapalı fırında 15 dk bekletiyoruz sonra kapağı aralayıp 15 dk da o halde bekletiyoruz ve dışarı alıp oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıyoruz. 4-5 saat dinlendiriyoruz.
- Üzeri için; lotus kremayı mikrodalga ya da benmaride eritip cheesecake in üzerine döküyoruz. Afiyet olsun