Mükemmel Kıvamda Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kelepçeli kalıbı yağlıyoruz (Ben 19 cm lik kullandım 20-21 cm kullanabilirsiniz) kalıbımızın tabanına yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz.
Kalıbın içine su girmemesi ve kenarların beyaz kalması için altını ve kenarlarını alüminyum folyoyla kaplıyoruz. Bisküvileri un haline gelene kadar çekiyoruz. Eritilmiş tereyağını ek edip karıştırıyoruz.
Cheesecake harcı için bütün materyallerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz. Fırını 160 dereceye ayarlıyoruz.
Labnenin suyunu süzüyoruz ve toz şekeri ekleyip tel çırpıcıyla bir dakika çırpıyoruz. Kremaya limon suyunu ek ediyoruz ve labneye ekliyoruz. Karışınca un ve vanilyayı ekliyoruz ve yeterlice karıştırıyoruz.
Yumurtaları tek tek ekleyerek her birinden sonra çırpıyoruz. Karışım hazır olunca dolaptan çıkardığımız tabanın üzerine döküyoruz. Kalıbı birkaç defa tezgaha vuruyoruz.
Sıcak su döktüğümüz bir tepsiye oturtup kalıbı içine koyuyoruz ve fırına yerleştiriyoruz. Hafif kızarana kadar pişiriyoruz (yaklaşık 60-70 dk sürüyor) süratlice denetim edebilirsiniz kenarları pişmiş ortası çok hafif sallanıyorsa kapatabilirsiniz.
Kapalı fırında 15 dk bekletiyoruz sonra kapağı aralayıp 15 dk da o halde bekletiyoruz ve dışarı alıp oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıyoruz. 4-5 saat dinlendiriyoruz.
Üzeri için; lotus kremayı mikrodalga ya da benmaride eritip cheesecake in üzerine döküyoruz. Afiyet olsun