Son Konu

namazla ilgili hadis ve ayetler

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
namazla ilgili hadis ve ayetler

Şuphesiz ki benim ummetim, kıyamet gununde, abdest izlerinden dolayı yuzleri nurlu, elleri ve ayakları parlak olarak cağırılacaktır Yuzunun nUrunu artırmaya gucu yeten kimse bunu yapsın

Namaz icin ezan okunduğu zaman, şeytan ezanı duymamak icin arkasını donup yellenerek kacar Ezan bitince tekrar geri gelir Namaz icin kamet edilince yine arkasını donup kacar Kamet bittiğinde yine gelir ve kişi ile nefsi arasına sokulur ve ona: Filan şeyi hatırla, filan şeyi hatırla diyerek, namazdan once aklında olmayan şeyleri hatırlatır da, neticede insan kac rek'at namaz kıldığını bilemez olur

Mu'minin nuru ve beyazlığı, abdest suyunun ulaştığı yere kadar varır

Kim guzelce abdest alırsa, o kimsenin gunahları tırnaklarının altına varıncaya kadar butun vucudundan cıkar

Bir kimse bu şekilde abdest alırsa gecmiş gunahları bağışlanır Onun namazı ve mescide kadar yurumesi de fazladan kazanc sayılır

Musluman veya mu'min bir kul abdest alır ve yuzunu yıkarsa, gozleri ile bakarak işlediği her gunah abdest suyu veya suyun son damlası ile yuzunden cıkar İki elini yıkadığında, elleriyle tutarak işlediği her gunah abdest suyu veya suyun son damlası ile ellerinden cıkar Ayaklarını yıkadığı zaman, ayaklarıyla yuruyerek işlediği her gunah abdest suyu veya suyun son damlası ile ayaklarından cıkar Neticede o mu'min kul gunahlardan temizlenmiş olur

İşte onlar da abdestten dolayı yuzleri nurlu, el ve ayakları parlak olarak gelecekler Ben havzın başına onlardan once varacağım

Temizlik imanın yarısıdır

Sizden biriniz guzelce abdest alır onu tastamam yapar sonra da: Eşhedu en la ilahe illallahu vahdehU la şerike leh Ve eşhedu enne Muhammeden abduhU ve resUluh, derse, o kimseye cennetin sekiz kapısı acılır O da dilediği kapıdan girer

İnsanlar ezan okumanın ve namazda birinci safta bulunmanın ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, sonra bunları yapabilmek icin kur'a cekmek zorunda kalsalardı kur'a cekerlerdi Şayet camide cemaate erken yetişmenin ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, birbirleriyle yarışa girerlerdi Eğer yatsı namazı ile sabah namazındaki fazileti bilselerdi, emekleyerek ve surunerek de olsa bu iki namaza gelirlerdi

Kıyamet gunu boyunları en uzun olanlar muezzinlerdir

Ben senin koyunu ve kır hayatını sevdiğini goruyorum Koyunlar arasında veya kırda iken, namaz icin ezan okuduğunda sesini iyice yukselt Cunku muezzinin sesinin ulaştığı yere kadarki alanda olup da onu işiten cin, insan ve her varlık, kıyamet gununde ezan okuyanın lehine şahitlik yaparlar

Kim ezanı işittiği zaman: Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın rabbi Allahım! Muhammed'e vesileyi ve fazileti ver Onu, kendisine vaadettiğin makamı mahmUda ulaştır, diye dua ederse, kıyamet gununde o kimseye şefaatim vacip olur

Kim muezzini işittiği zaman: Tek olan ve ortağı bulunmayan Allah'tan başka ilah olmadığına, Muhammed'in O'nun kulu ve resUlu olduğuna şahitlik ederim Rab olarak Allah'tan, resUl olarak Muhammed'den, din olarak İslam'dan razı oldum, derse, o kimsenin gunahları bağışlanır

Ezan ile kamet arasında yapılan dua reddedilmez

Ne dersiniz? Birinizin kapısının onunde bir nehir olsa da, o kimse her gun bu nehirde beş defa yıkansa, kirinden bir şey kalır mı?

Beş vakit namaz işte bunun gibidir Allah beş vakit namazla gunahları silip yok eder

Beş vakit namazın benzeri, sizden birinizin kapısı onunden akıp giden ve her gun icinde beş defa yıkandığı bol sulu bir ırmak gibidir

Üst Alt