Son Konu

Nefis Islak Kek

Garfield

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
nefis-islak-kek.jpg

Nefis Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

• 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Nefis Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bütün malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösteriniz. 4 adet yumurtayı içerisine şekeri ilave edip rengi açılana ve şekerin eridiğini hissedene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Sırayla sütü, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz sonra elekten vanilya, kakao, un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma ekliyoruz. Orta kıvamda bir kek hamuru elde edeceğiz.
  3. Dikdörtgen borcamı yağlayıp, harcımızı içerisine döküyoruz. Benim dikdörtgen olmadığı için yuvarlak borcamda yaptım ama hiçbir sorun oluşturmadı. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü 25 dakika pişiriyoruz.
  4. Kürdan veya bir bıçak yardımı ile kekin piştiği neden emin olduktan sonra bir kenara kaldırıyoruz.
  5. Kekimiz pişerken bir yandan sosunu hazırlayalım.
  6. Tüm malzemeyi minik bir tencereye veya benim gibi bir çaydanlığa alın karışımı şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynatmanıza gerek yok ılık bir biçimde olması yeterli.
  7. Sos ılık ve kek te ılık olacak şekilde ikisini buluşturup, dinlenmesi için; 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. Şiddetle tavsiye ederim çok güzel oluyor. Deneyenlere afiyet olsun.
Nefis Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt