Nefis Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Nefis Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bütün malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösteriniz. 4 adet yumurtayı içerisine şekeri ilave edip rengi açılana ve şekerin eridiğini hissedene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Sırayla sütü, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz sonra elekten vanilya, kakao, un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma ekliyoruz. Orta kıvamda bir kek hamuru elde edeceğiz.
- Dikdörtgen borcamı yağlayıp, harcımızı içerisine döküyoruz. Benim dikdörtgen olmadığı için yuvarlak borcamda yaptım ama hiçbir sorun oluşturmadı. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü 25 dakika pişiriyoruz.
- Kürdan veya bir bıçak yardımı ile kekin piştiği neden emin olduktan sonra bir kenara kaldırıyoruz.
- Kekimiz pişerken bir yandan sosunu hazırlayalım.
- Tüm malzemeyi minik bir tencereye veya benim gibi bir çaydanlığa alın karışımı şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynatmanıza gerek yok ılık bir biçimde olması yeterli.
- Sos ılık ve kek te ılık olacak şekilde ikisini buluşturup, dinlenmesi için; 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. Şiddetle tavsiye ederim çok güzel oluyor. Deneyenlere afiyet olsun.