Son Konu

Nefis Kabak Mücver

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
nefis-kabak-mucver.jpg

Nefis Kabak Mücver Tanımı İçin Materyaller

• 2 adet orta uzunluk kabak
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un (Mısır unuda olabilir)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 3-4 kol taze soğan
  • 2-3 kol taze nane
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz karabiber pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
Kızartmak için
  • Sıvıyağ

Nefis Kabak Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kabakların kabukları soyulur ve rendelenir sonra havuçlarda soyulup rendelenir. Tüm yeşillikler yıkanıp ince ince doğranır.
  2. Bütün gereçler karıştırılır un yavaş yavaş ek edilir, ne çok katı ne çok cıvık olacak bir karışım elde edilir. Tavaya sıvı yağ koyulup biraz ısınınca kaşık ile ince bir katman olarak yağa koyulur ve kaşıkla biraz bastırılır.
  3. Önlü artlı güzelce kızarıncaya kadar pişirilir. Tüm harç bitene kadar süreç tekrarlanır. Yanında sarımsaklı ve dereotlu yoğurtla da tüketebilirsiniz. Domates ile de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun❤️
Not: Kabağı rendeledikten sonra suyunu sıkmadım yinede sulanmadı ve kıvamı hoş oldu.

Şayet kabaklı harcınız çok yumuşak oluyorsa un ek edebilirsiniz kek hamurundan biraz katı kıvamlı olursa daha lezzetli oluyor.

Olağanda havuç koyulmuyor lakin ben meskende olduğu için çocuklara daha vitaminli olsun diye ek ettim bence çok lezzetli oldu. Havuç sizin tercihinize kalmış yoksa koymasanızda olur kıvamını yeniden unla ayarlarsınız.

Üst Alt