Son Konu

Netflix kendi kendini hayal kırıklığına uğrattı

klimaci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
151,968
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Netflix-2.-çeyrek-gelir-raporları-açıklandı-ShiftDelete.Net-1.jpg



Şirketler 2. çeyrek raporlarını yayınlamaya başladı. Gelir durumu en çok merak edilen şirketlerden biri olan Netflix de Nisan-Haziran dönemine ilişkin üç aylık raporunu yayınladı. Netflix 2. çeyrek gelir raporları beklentileri ne yazıkki karşılayamadı.

Netflix 2. çeyrek gelir raporları açıklandı!


Netflix, Nisan-Haziran dönemine ilişkin üç aylık raporunu yayınladı. Şirketin ABD ve uluslararası pazarlardaki tahmin ettiği yükselişi yakalayamadığını gösteren raporlar oldukça dikkat çekti.

Açıklanan raporlara göre, beklenen yeni üye sayısına ulaşamayan şirket hisse başına kazanç ve toplam gelir noktasında olsa bile, hisse senetleri yüzde 10 oranında düştü. Yatırımcıların raporlarına göre Netflix, en belirgin abone kaybını aylık fiyatın arttığı pazarlarda yaşadı.
Netflix-2.-çeyrek-gelir-raporları-açıklandı-ShiftDelete.Net-2.jpg
Şirket, ABD’de 352.000 yeni üye beklerken sadece 126.000 yeni üye kazanabildi. Küresel pazarda ise öngörülen 4.81 milyon yeni kullanıcı yerine yalnızca 2.83 milyon kullanıcıyı platforma kattı. Temel neden, yeni içeriğin olmayışı ve fiyat politikasındaki değişikliklerin olduğu düşünülüyor. Ancak yıllık resme bakıldığında, küresel akışta ücretli üyelerin sayısı yüzde 21.9 artışla 151 milyonun üzerine çıktı.

Fakat bir üyelikten birden fazla kişinin farklı cihazlarda izlediği göz önünde bulundurulduğu zaman bu rakamların ortalama 3 katı büyüklüğünde izleyici kitlesi olduğu düşünülüyor.

Şirketin yakın zamanda The Office ve Friends olmak üzere iki önemli diziyi rakibi HBO Max’a kaptırmasıyla da platforma olan talebin düştüğü tahmin ediliyor. Fakat şirketin içerik yöneticilerinden Ted Sarandos, “Yeni sezon için orijinal içeriklere yatırımı artırarak kullanıcıları daha fazla platformda tutmayı planlıyoruz.” dedi.



 
Üst Alt