Son Konu

P30 Pro, Kamera Merkezli İki Yeni Özelliğe Kavuşuyor

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Huawei, P30 Pro için kamera merkezli iki yeni güncelleme yaptı. Birinci özellik, kullanıcılara birebir anda iki farklı medya kaydedebilme imkanı sağlıyor. 2. olarak ise şu ana kadar Çin piyasasıyla hudutlu olan ve telefonun 3D ToF kamerasının Apple’ın Measure tatbikine emsal bir biçimde AR tabanlı bir ölçüm aracına dönüşmesini sağlayan yeni AR Measure pratiği getiriliyor. Şirket, güncellemenin yerküre umumunda yekun 80 milyon EMUI 9 kullanıcısına sunulduğunu söylüyor.

e0fd5c8945b67c686ebdca84be3dbb68974206e6.jpeg

Güncellemeyle birlikte sunulan Dual-View Medya özelliği ile cihaz, iki medyayı birden kaydediyor. Geniş açılı sensör ile daha geniş alan kaydedilirken diğer kamera, birebir sahneyi daha yakından çekiyor. Bu özellik, kullanıcıların tek cihaz ile tıpkı sahneyi farklı açılardan çekmesine imkan sağlayarak bilhassa konser ve spor müsabakalarını kaydederken büyük kolaylık sağlayabilir.

Güncellemenin getirdiği bir öteki yenilik de P30 Pro cihazını bir ölçüm aracına dönüştüren AR Measure pratiği. Pratik hakkında şirketten yapılan açıklama şu biçimde:

“Sadece çizgilerin uzunluğunu ve yüzey meydanını ölçmek için kullanılmaz. Birebir vakitte yüz tanıma özelliği sayesinde nesnelerin hacmi ve kişilerin uzunluğunu da ölçebilir. Çerçeve içinde birden ziyade mevzu olduğunda (aile ve arkadaş topluluğu üzere gruplar) AR Measure, tek seferde hepsinin yüksekliğini ölçebilir.”

Başkaca ölçüm tatbikindeki cürüm hissesinin yalnızca %1 civarında olduğu da tez ediliyor.

Çinli şirket Huawei’nin yeni amiral gemisi olan P30 Pro, Kirin 980 işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama üzere epey üstün özelliklere sahip. Başkaca cihazın art tarafında 40 megapiksellik Leica markalı f/1,6 kıymetinde OIS özellikli geniş açı sensörü, 20 megapiksel ultra geniş açılı sensörü, 8 megapiksellik telefoto ve bir de 3D ToF sensörü bulunuyor. Ön tarafında ise 32 megapiksel f/2,10 pahasında bir kamera konum alıyor.




 
Üst Alt