T teknolojiuzmani Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,799 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 7 Kas 2023 #1 Patates Çanağında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler Patates çanakları için: 1 kg patates Yarım çay bardağından az süt 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, kekik ve karabiber Tavuk sotesi için; 500 gr tavuk göğsü 7-8 adet mantar 2 adet yeşil biber 2 adet küçük kapya biber 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Kekik, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz Salçalı sosu için; 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su Patates Çanağında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patateslerin kabuklarını soyup yumuşayana kadar haşladım. Tavuk sotesi için sıvı yağı tavada kızdırdım. Ardından küçük kuşbaşı doğranmış tavukları tavaya alınıp rengi dönene kadar kavurdum. Sonra soğan ve sarımsak ekleyip biraz daha soteledim. Biberleri de ekleyip 1-2 dk daha soteledikten sonra küçük doğranmış mantarları ekledim. Mantar piştiğinde son olarak salça, tuz ve baharatları ekledim ve az daha pişirip ocaktan aldım. Haşlanan patateslerimi ezdim. Üzerine kaşar peyniri, süt, tuz ,karabiber ve kekik ekleyip tekrar karıştırdım. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar aldım ve top şekli verdim. Sonra ortasına çukur açıp içerisine tavuk soteden yerleştirdim. Üzerine kaşar peyniri serpip, suyla açtığım salça sosunu fırın kabına döktüm. Önceden ısıtılmış ( alt üst ayarda) 200 derece fırında kaşar peyniri eriyip renk alana kadar pişirdim.Afiyet olsun. Patates Çanağında Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Patates Çanağında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler Patates çanakları için: 1 kg patates Yarım çay bardağından az süt 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, kekik ve karabiber Tavuk sotesi için; 500 gr tavuk göğsü 7-8 adet mantar 2 adet yeşil biber 2 adet küçük kapya biber 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Kekik, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz Salçalı sosu için; 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su Patates Çanağında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patateslerin kabuklarını soyup yumuşayana kadar haşladım. Tavuk sotesi için sıvı yağı tavada kızdırdım. Ardından küçük kuşbaşı doğranmış tavukları tavaya alınıp rengi dönene kadar kavurdum. Sonra soğan ve sarımsak ekleyip biraz daha soteledim. Biberleri de ekleyip 1-2 dk daha soteledikten sonra küçük doğranmış mantarları ekledim. Mantar piştiğinde son olarak salça, tuz ve baharatları ekledim ve az daha pişirip ocaktan aldım. Haşlanan patateslerimi ezdim. Üzerine kaşar peyniri, süt, tuz ,karabiber ve kekik ekleyip tekrar karıştırdım. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar aldım ve top şekli verdim. Sonra ortasına çukur açıp içerisine tavuk soteden yerleştirdim. Üzerine kaşar peyniri serpip, suyla açtığım salça sosunu fırın kabına döktüm. Önceden ısıtılmış ( alt üst ayarda) 200 derece fırında kaşar peyniri eriyip renk alana kadar pişirdim.Afiyet olsun. Patates Çanağında Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı