T tekin Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,708 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 95 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 6 Kas 2023 #1 Patates Köfte Tanımı İçin Malzemeler Büyük uzunluk 5 adet patates 4-5 adet yeşil soğan 2 adet kuru soğan Silme 1 yemek kaşığı salça (domates yahut biber) 4 yemek kaşığı galeta yahut bayat ekmek 1 çay kaşığı tuz, pulbiber, tozbiber Dışı için; 2 adet yumurta Patates Köfte Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak patatesleri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Patatesleriniz büyükse 2 – 3 dilim bölün. Daha çabuk pişmesini sağlar. Tencereye üstü basa su ek edip haşlıyoruz. Yeşil soğanları ve kuru soğanları doğruyoruz. Salçasını ekliyoruz.Ben çok salça kokmasın diye biber salçası kullandım domatese nazaran daha çok kızartıyor zira. Kalan öbür malzemeleride ekliyoruz. Haşlanan patatesleri bir kabın içinde ezip öteki gereçlerle birleştirip yoğuruyoruz. Küçük bir kesim alıp yuvarlıyoruz. Üzerine hafif bastırıp hal veriyoruz. Yumurta kırıp çırpıyoruz ve köfteleri batırıp çıkartıp kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun Patates Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Patates Köfte Tanımı İçin Malzemeler Büyük uzunluk 5 adet patates 4-5 adet yeşil soğan 2 adet kuru soğan Silme 1 yemek kaşığı salça (domates yahut biber) 4 yemek kaşığı galeta yahut bayat ekmek 1 çay kaşığı tuz, pulbiber, tozbiber Dışı için; 2 adet yumurta Patates Köfte Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak patatesleri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Patatesleriniz büyükse 2 – 3 dilim bölün. Daha çabuk pişmesini sağlar. Tencereye üstü basa su ek edip haşlıyoruz. Yeşil soğanları ve kuru soğanları doğruyoruz. Salçasını ekliyoruz.Ben çok salça kokmasın diye biber salçası kullandım domatese nazaran daha çok kızartıyor zira. Kalan öbür malzemeleride ekliyoruz. Haşlanan patatesleri bir kabın içinde ezip öteki gereçlerle birleştirip yoğuruyoruz. Küçük bir kesim alıp yuvarlıyoruz. Üzerine hafif bastırıp hal veriyoruz. Yumurta kırıp çırpıyoruz ve köfteleri batırıp çıkartıp kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun Patates Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı