bilgisayarci
Yeni Üye
Patatesli Buzluk Böreği (Kahvaltılık Çayın Yanına Tuzlu Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo yufka (5-6 adet)
- 1 kilo patates (Haşlanacak ve ezilecek)
- 2 tane kuru soğan (İsterseniz koymayabilirsiniz)
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 1 su bardağı süt
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurta tane yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı süt (İsteğe bağlı)
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
- Susam
Patatesli Buzluk Böreği (Kahvaltılık Çayın Yanına Tuzlu Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soydum, 2-3 modüle ayırdım suda haşladım ve düzgünce ezdim.
- Diğer taraftan soğanları ince yemeklik olacak formda doğradım, tavada yağ ile uygunca kavurdum.
- Soğanlar kavrulduğunda içine salçasını, tuzu ve baharatları ekleyip biraz daha kavurup ocaktan aldım.
- Haşladığım ve ezdiğim patatesleri tavaya aktardım ve bütün materyalleri düzgünce karıştırdım ve soğumaya bıraktım.
- Sos için derin kapta bütün malzemeyi karıştırdım.
- Yufkaların her birini 8 modüle böldüm( isterseniz 4 kesime bölüp kol böreği ya da gül böreği de yapabilirsiniz.
- Üzerine süt, yağ, yoğurt ve yumurtadan oluşan sostan sürdüm, iç materyalden bir kaşık kadar ekledim ve kenarlarını katlayıp rulo formunda sardım.
- Tüm gereç bitene kadar sürece devam ettim. Buzdolabı poşetine börekleri dizdim ve buzluğa kaldırdım.
- Ben patatesli yaptım siz istediğiniz gereçten yapabilirsiniz.
- Bu börekleri buzlukta sakladım pişirmek istediğimde üzerine yoğurt ve yumurta sarısı karışımını sürdüm, çörek otu serptim.
- Buzu çözülmeden evvelden ısıtılmış 210 derece alt üst fanlı ayarda kızarana kadar pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun. Denediğiniz tanımların fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın