G Garfield Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 171,000 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 12 Ara 2023 #1 Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka İç için : 250 gram kaşar loru 100 gram kaşar peyniri 100 gram yumuşak beyaz peynir Sos için : 1 adet yumurta 100 gram tereyağı (Erimiş) 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı zeytinyağı Peynirli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tepsimizi yağladıktan sonra yufkamızı yayıyoruz. Sos materyallerini karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu üzerine döküp fırça yardımı ile dağıtalım. Ben 3 çeşit farklı peynir kullandım bu türlü daha lezzetli olduğu için tercih sizin. Harcımızı döküyoruz ve tekrar üzerine yufkamızı seriyoruz birebir süreci gereçlerimiz bitene kadar yapıyoruz. Benim 3 kat oldu. En üstü için sosumuzdan ayırırsak tekrar yapma durumunda kalmazsınız. Sosumuzu da ekledikten sonra üstüne tercihen susam, haş haş ekleme yapabilirsiniz. Ben kullanmadım. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. (bu fırından fırına değişiklik gösterebilir. ). Afiyet olsun. Peynirli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka İç için : 250 gram kaşar loru 100 gram kaşar peyniri 100 gram yumuşak beyaz peynir Sos için : 1 adet yumurta 100 gram tereyağı (Erimiş) 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı zeytinyağı Peynirli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tepsimizi yağladıktan sonra yufkamızı yayıyoruz. Sos materyallerini karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu üzerine döküp fırça yardımı ile dağıtalım. Ben 3 çeşit farklı peynir kullandım bu türlü daha lezzetli olduğu için tercih sizin. Harcımızı döküyoruz ve tekrar üzerine yufkamızı seriyoruz birebir süreci gereçlerimiz bitene kadar yapıyoruz. Benim 3 kat oldu. En üstü için sosumuzdan ayırırsak tekrar yapma durumunda kalmazsınız. Sosumuzu da ekledikten sonra üstüne tercihen susam, haş haş ekleme yapabilirsiniz. Ben kullanmadım. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. (bu fırından fırına değişiklik gösterebilir. ). Afiyet olsun. Peynirli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı