D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 19 Tem 2024 #1 Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurtanın akı (Sarısı yüzüne olacak ) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Yarım çay bardağı su 1 paket kabartma tozu 6 damla limon suyu 2.5 bardak un hamur ele yapışmayacak ona nazaran un eklersiniz İç harcı ; Erimeyen peynir yahut çökelek bir tutam maydanoz Üzeri için ; Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ Susam Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tüm materyalleri karıştırma kabına alıp yoğuruyoruz hamur toplanınca 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip hamura yediriyoruz. Daha sonra hamurumuzu 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz ben yarım saat dinlendirdim mayasız pastaları da dinlendiriyorum daha hoş oluyor Dinlenen hamurumuzu elimizle yuvarlıyoruz 13 bezeye ayırıyoruz bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve ortaya kadar kesik atıyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürüyoruz. Susam serpiyoruz. Evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dakika pişirmeye bırakıyoruz. Fırından çıkınca üzerine bir bez örterek dinlendiriyoruz ve servise hazır ,afiyet olsun Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurtanın akı (Sarısı yüzüne olacak ) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Yarım çay bardağı su 1 paket kabartma tozu 6 damla limon suyu 2.5 bardak un hamur ele yapışmayacak ona nazaran un eklersiniz İç harcı ; Erimeyen peynir yahut çökelek bir tutam maydanoz Üzeri için ; Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ Susam Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tüm materyalleri karıştırma kabına alıp yoğuruyoruz hamur toplanınca 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip hamura yediriyoruz. Daha sonra hamurumuzu 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz ben yarım saat dinlendirdim mayasız pastaları da dinlendiriyorum daha hoş oluyor Dinlenen hamurumuzu elimizle yuvarlıyoruz 13 bezeye ayırıyoruz bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve ortaya kadar kesik atıyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürüyoruz. Susam serpiyoruz. Evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dakika pişirmeye bırakıyoruz. Fırından çıkınca üzerine bir bez örterek dinlendiriyoruz ve servise hazır ,afiyet olsun Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı