morfeus
Yeni Üye
Pide Tanımı İçin Malzemeler
- Pidemizin hamuru için;
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı ılık su (250 ml’lik bardak)
- Yaklaşık 4 su bardağı un
- Yarım kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- Kaşar peyniri rendesi (1 çay bardağı kadar)
- Çörekotlu peynir (1 çay bardağı kadar)
- Sucuk (6-7 dilim)
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç öteki materyallerimizi yoğurma kabımıza alıp güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz. Ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz elimizi biraz yağlayıp hamuru toparlıyoruz.
- Hamurumuzu 30 dk mayalanmaya bırakıyoruz ben bu esnada iç harçlarımı hazırladım. Ben 3 çeşit harç hazırladım.
- Ispanaklı (Soğanı ve ıspanakları baharat ile kavurdum) Ispanaklı yumurtalı (Ispanaklı harcıma yumurta ekledim) Peynirli baharatlı (Soğanlarımı hafif yağda soteleyip çörekotlu peynir ve pul biber ile karıştırdım) Kaşarlı sucuklu.
- Mayalanan hamurumuzu unladığımız tezgahımıza alıyoruz ben bu tanımdan 6 adet büyük uzunluk elde ettim siz daha küçük yaparsanız 8 adet pide rahat çıkar.
- Pidemizi uzunlamasına açıyoruz. İç harcımızı koyup kenarlarını kapatıyoruz, iç harç eklenince tezgahtan kaldırmak daha güç oluyor açtıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye koyup iç harcını orda ekleyip kenarlarınıda orda kapatabilirsiniz.
- Hazırladığımız pidelerimizin kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180-200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz piştikten sonra ben kenarlarına tereyağı sürdüm şimdiden ellerinize emeğinize sıhhat afiyet olsun